Digidexo.com

Hobbyer for visse personlighetstyper

Hobbyer for visse personlighetstyper


Den Keirsey Temperament Theory ble utviklet av en pedagogisk psykolog ved navn David Keirsey. Han identifiserte fire hovedpersonlighets temperamenter som har sine egne egenskaper, atferd, preferanser og tendenser. Identifisere temperament kan være nyttig for å bestemme hva slags karriere vil passe deg og hvordan du opptrer i relasjoner. Hver temperament kan være tilbøyelig til et bestemt sett av hobbyer basert på disse personlighetstrekk også.

Guardians

Guardians er praktiske og hardt arbeidende mennesker som tar sitt ansvar på alvor. De oppriktig liker å jobbe for å få ting til å kjøre jevnt, og kan finnes frivillig arbeid på fritiden. Dette feeds også deres ønske om å forbli produktiv. Guardians elsker å tilegne seg kunnskap som kan anvendes på en praktisk måte. De kan plukke opp en hobby som snekring hvis det kan brukes til hjemme-forbedringsprosjekter. Hvis de har en kunstnerisk strek, kan de velge en hobby som fotografi fordi de ville nyte de tekniske aspektene. Modellbygging og kryssord kan også appellere til dem.

Artisan

Håndverkere er morsom og kreative individer som liker å dyrke sine talenter og kan forventes å ha en naturlig tilbøyelighet for kunst. Disse personene kan nyte hobbyer innenfor billedkunst, som tegning, maleri, skulptur eller mote design. Det er også naturlig for dem å bli involvert i scenekunsten, og de kan ta opp musikk, komposisjon og teater som hobbyer. For de mindre kunstnerisk tilbøyelig håndverkere, mulige hobbyer omfatter matlaging, debatt eller botanikk.

Idealist

Idealister er fokusert på forbedring i seg selv og verden for øvrig. De er på en søken etter dypere mening, og når de finner det seg selv at de blir drevet til å uttrykke det. Idealister kan nyte lesing og bli trukket til psykologi, romaner eller sosial rettferdighet. Mange kan utforske skriving, design, kunst, musikk eller dans. Noen idealister kan være visjonære og healere og bli tiltrukket av hobbyer som yoga, massasje eller tarot-kort leser.

Rasjonell

Rationals er logiske problemløsere som kan være genial til tider og har en forståelse for teknologi. Studerer elektronikk og mekanikk kan være faktiske hobbyer de gjør for moro skyld, noe som resulterer i å arbeide på sine egne datamaskiner og biler. Disse personene liker å få teoretisk og praktisk kunnskap, samt å gjøre små oppfinnelser og fiksing og triksing. De kan elske oppgaver som Sudoku eller Tetris, rett og slett fordi de liker den mentale øvelsen.