Digidexo.com

Levetid på skabb på klær

Levetiden av skabb på klær er kort i forhold til hvor lenge en person kan ha å forholde seg til en aktiv skabb infestation. Menneske infestations kan raskt utryddet med reseptbelagte medisiner. Men fordi skabb kan fortsette å leve i klær og andre personlige gjenstander selv etter at du har drept de skabb midd som tok opp residens i huden din, er det ekstremt viktig at de små loiterers som somle i klærne bli utryddet i tillegg.

Hvor lenge Skabb Live?

Skabbmidden ansvarlig for menneske infestations har en levetid på en til to måneder når den finner en menneskelig vert, sier Centers for Disease Control. Midd trenger en menneskelig blod kilde for å overleve - det ville være deg - og ikke kan leve veldig lenge uten mat. Når du ikke legger egg i en hule eller dvelende på menneskelig hud, kan skabb midd lever to eller tre dager i andre steder, for eksempel klær, sengetøy og sengetøy, håndklær og andre personlige eiendeler.

Behandling av skabb

Når en skabb infestation er identifisert av en lege, er reseptbelagte behandling anbefales - vanligvis en fuktighetskrem som inneholder permetrin eller crotamiton. Disse er brukt på hele kroppen fra halsen og ned og sitte på i rundt åtte timer før de er vasket av. Denne medisinen vil drepe skabb midd og deres egg som lever i huden din, men ikke de som er på klærne.

Behandling av klærne

The Centers for Disease Control anbefaler at alle klær og undertøy du hadde på seg to til tre dager før din skabb behandling vaskes i varmt vann som er minst 130 grader C og tørket på høy varme i minst 20 minutter. Skabb kan smitte over på andre gjennom forurenset sengetøy, sengetøy, håndklær og andre tekstiler effekter, så disse må vaskes og tørkes i tillegg.

Utstyr som ikke kan vaskes

Noen av klærne kan ikke bli vasket, for eksempel ull jakker og skjerf. Puter og utstoppede barneleker er kanskje ikke vaskes heller. Disse elementene kan lagres i en lukket plastbeholder og plassert utenfor hjemmet inntil skabb midd dør av sult. CDC anbefaler å holde elementer som er lagret i minst 72 timer; Men, anbefaler American Social Health Association lagring i minst to uker.

Hva annet må behandles?

Du trenger ikke å ha hjemme profesjonelt fumigated å drepe gjenværende skabb, og heller ikke er dine familiehunder i fare for å få skabb midd. Imidlertid bør teppebelagte områder, tepper og møbler bli grundig støvsugd og vakuumposen kastes utenfor hjemmet med en gang.