Digidexo.com

Verktøy for rengjøring av tenner

Verktøy for rengjøring av tenner


Tannhelse er nødvendig for helsen til hele kroppen. I tillegg til regelmessige kontroller og profesjonelle rengjøringer utført av tannlegen din, kan du ta vare på tennene hjemme på daglig basis. Det finnes en rekke verktøy tilgjengelig for å opprettholde helsen til tennene og tannkjøttet.

Tannbørste

Tannbørsten er utviklet for å rense mat og bakterier fra overflaten av tennene dine. Mange forskjellige typer av tannbørster er tilgjengelige, som varierer i hardhet, vinkelen til håndtaket og børstelengde. Velg en tannbørste som er godkjent av American Dental Association. Velg en som føles behagelig for deg. Puss tennene skånsomt og grundig to ganger daglig. Bytt tannbørste hver tredje måned, eller når du merker at busten begynner å vise tegn på slitasje.

Tannkrem

Velg en tannkrem som inneholder fluor for å pusse tennene. Alle tannkremer med American Dental Association segl inneholder fluor, som holder tennene friske. Mange tannkremer gjøre mer enn bare rene tenner og forebygge hull i tennene; du kan også finne tannkremer for å bleke tennene dine, bidra til å redusere følsomheten, lette tørr munn og friske pusten. Mange av tannkremer på markedet utføre en rekke av disse oppgavene i en lime. Velg en tannkrem som du vil bruke jevnlig, og som vil tilfredsstille dine behov. Tannlegen din kan anbefale et lim som er riktig for deg.

Mellomroms Cleaners

Mellomroms rengjøringsmidler er laget for å rense mat og plakk mellom tennene og tannkjøttet. Tanntråd er den mest brukte metoden for å rengjøre mellom tennene. Tanntråd kan vokses eller smaksstoffer; ifølge American Dental Association, er en type tanntråd du bruker ikke viktig, bare velge en floss som du vil bruke regelmessig. Noen mennesker finner floss vanskelig å bruke, så det er en rekke andre verktøy tilgjengelig for å hjelpe deg rent mellom tennene, inkludert mellomromsbørster og plukker. Disse verktøyene kan gjøre det lettere for deg å rengjøre mellom tennene og tannkjøttet.

Munnvann

Den viktigste hensikten for mange munnskyllevann er å friske pusten. Men noen munnskyllevann også hjelpe rene bakterier og redusere risikoen for gingivitt. Andre munnskyllevann bidra til å redusere følsomheten og tannerosjon ved å erstatte mineraler i tennene. Følg alle retninger på munnvann, som mange krever at du ikke spise eller drikke i 30 minutter etter at du skyller.