Digidexo.com

Bekhterevs sykdom hos barn

Bekhterevs sykdom er en betennelsessykdom som kan ramme barn i alle aldre. Denne tilstanden har en tendens til å være mer sentralisert rundt ryggraden, selv om leddene i hele kroppen kan også bli påvirket. Barn kan ha nytte av flere ulike behandlingstilbud som er tilgjengelige.

Kjennetegn

Bekhterevs sykdom er en form for leddgikt som kan finnes hos både barn og voksne. Denne inflammatorisk sykdom tendens til å påvirke ryggraden, og flere av leddene i den nedre hoveddel inkludert hofter og knær. Barn som lider av Bekhterevs sykdom vil trolig ha perioder hvor betennelsen blir forverret og deretter går i remisjon. Bekhterevs sykdom kan føre til stivhet i et barns ledd, som kan være ganske smertefullt. Over tid kan denne tilstanden føre leddene å svekkes. Bein i både brystvirvler og kan også bli smeltet sammen.

Årsaker

Det er fortsatt ukjent hva som forårsaker Bekhterevs sykdom å utvikle hos barn. En kombinasjon av miljømessige og genetiske faktorer er antatt å være ansvarlig for denne tilstanden. Ifølge Barnas Hospital of Philadelphia, barn som arver et gen som kalles HLA B27 fra en av sine foreldre utvikler Bekhterevs sykdom på en høyere rente sammenlignet med dem som mangler det genet. Bekhterevs sykdom vises også til høyere priser hos menn enn hos kvinner.

Symptomer

Hvert barn er sannsynlig å oppleve en rekke forskjellige ankyloserende spondylitt symptomer. En av de vanligste symptomene på denne tilstanden er ryggsmerter. Barn kan klage på ryggsmerter mer så om natten enn på dagen. Ryggsmerter kan også føre til problemer med dårlig holdning. Stivhet i leddene kan være merkbar etter å ha våknet opp om morgenen. Barn med Bekhterevs sykdom kan miste sin appetitt, noe som kan føre til plutselig vekttap.

Diagnose

Leger kan utføre en rekke tester før diagnose Bekhterevs sykdom. De fleste barn vil bli gitt en grundig fysisk undersøkelse først. X-stråler kan brukes av leger for å fastslå den nåværende tilstanden i bein og omkringliggende vev. Leger kan også teste et barns senkning (SR) for å bestemme graden av betennelsen. En ESR bestemmer hvor lang tid det tar røde blodlegemer til å falle en viss avstand. Høyere ESRs likestille til økt betennelse.

Behandling

Leger vil undersøke et barns medisinske historie for å finne det beste løpet av behandlingen. Barn blir ofte foreskrevet steroide anti-inflammatoriske medisiner (NSAID) for å lette betennelser og smerte som er forbundet med Bekhterevs sykdom. Kortikosteroider kan brukes i en kort periode for å kontrollere betennelse. Øvelsen vil være en viktig del av et barns behandlingsopplegg. Musklene i ryggen kan være nødvendig å styrkes for å forhindre potensielle misdannelser oppstår. Fysisk er nyttig terapi for å lindre den stivhet som ankyloserende spondylitt har en tendens til å forårsake i leddene.