Digidexo.com

Diagnostisering av ulike typer kronisk rhinitt

Rhinitt kan ha mange forskjellige årsaker, og det kan være akutt eller kronisk. Personer som lider av denne tilstanden ofte føler trøtt, har øre problemer og røde, rennende øyne.

Identifikasjon

Akutt rhinitt består av fakkel-ups av symptomer som varer bare noen få dager av gangen og er vanligvis forårsaket av et virus. Kronisk rhinitt består av symptomer som varer i måneder av gangen og kan være forårsaket av allergi, strukturelle problemer eller irritanter av nesegangene.

Allergisk rhinitt

Allergisk rhinitt er en kronisk tilstand som kan gi symptomer hele året. Denne typen rhinitt er ofte forårsaket av innendørs allergener som kjæledyr dander, støv eller mugg.

Seasonal allergisk rhinitt

Sesongallergisk rhinitt (også kjent som høysnue) kan gi symptomer i flere uker eller måneder om gangen. Denne kronisk tilstand er vanligvis forårsaket av en økning i pollennivået i luften.

Vasomotorisk rhinitt

Vasomotorisk rhinitt er forårsaket av miljømessige allergener som for eksempel røyk, luftforurensning, smog og bileksos. Hvis du bor i et område som har disse allergener, kan rhinitt bli kronisk.

Behandling

Unngå allergener og triggere kan bidra til å redusere symptomer på kronisk rhinitt. Legen din kan foreskrive steroid nesespray, antihistaminer og orale steroider for å redusere dine symptomer; allergivaksinering kan anvendes for å identifisere allergener og øke toleransen til dem.