Digidexo.com

Praktisk Elektro

Elektro er praksisen med å sende elektrisk strøm gjennom ulike deler av kroppen for å behandle medisinske problemer. Elektroterapi brukes til å behandle en rekke problemer, fra kroniske smerter til depresjon.

Historie

Den første registrerte bruken av elektrisitet i en medisinsk prosedyre dateres til den tiden av Aristoteles, rundt 350 f.Kr. På den tiden ble sjokket over Middel torpedo fisk foreskrevet for behandling av gikt og hodepine. Bemerkelsesverdige fremskritt skjedde ikke før 1747, da Jean Jallabert, en fysikkprofessor i Genève, var i stand til å lindre lammelse i en låsesmed arm.

Typer

Det finnes flere forskjellige typer av elektro som er praktisk talt uten smerte og effektive. Den vanligste inkluderer transkutane elektriske nervestimulatorer (TENS) og interferential strøm (IFC). TENS, som stimulerer muskler ved forholdsvis lave frekvenser, kan anvendes i en klinikk eller i en pasients bolig. IFC, på den annen side, stimulerer på en høyere frekvens, og dermed mye dypere.

Søknader

Forskjellige typer elektroterapi kan anvendes for å behandle smerte, stimulere musklene, øke blodsirkulasjonen, behandle lesjoner, reparere skadet vev og behandling av depresjon.