Digidexo.com

Bone Spur Symptomer

Bone spurs, eller ostephytes, er unormale utvekster på et bein. De er vanligvis rund og glatt. Skuldre, rygg, hofter, knær, hender og føtter er de vanligste områdene for bein spurs. I noen tilfeller er det ingen symptomer i det hele tatt. Men hvis bein anspore blir taggete, gnir mot en annen bein eller presser på et leddbånd, sene eller nerve, kan du føle det, og oppleve noen av symptomene nedenfor.

Årsaker

Bone spurs er ofte dannes når kroppen er healing fra en skade. Som kroppen produserer mer bein å helbrede en pause eller annen tilstand, er for mye bein opprettet, og etterlater en spore. Spurs kan også oppstå med alder eller repeterende aktivitet.

Smerte

Bone spurs som gnis mot andre bein vil være smertefullt. Smerten kan være begrenset til området der bein anspore er, eller i noen tilfeller utstråler den til andre områder. Mange ganger smerten er verre med aktivitet og bedre med hvile.

Nevrologiske symptomer

Hvis benet sporen presser på en nerve, kan du oppleve symptomer på nummenhet eller prikking og muskelsvakhet. Bone spurs i nakke og rygg kan ofte legge press på nerver som styrer armer, ben og også fordøyelsen.

Andre symptomer

Over tid spurs bein som gni på andre bein eller vev kan skape hevelse og betennelse. Dette kan føre til tårer av ligament, sener eller muskler den gnir mot, hvis den ikke behandles. Dersom sporen er i nakken og vendt innover, kan det forstyrre med å puste og svelge.

Behandling

Bein anspore symptomer kan behandles med hvile, is, anti-inflammatoriske medisiner og endre bevegelsene som forverre tilstanden din. Hvis dine bein anspore symptomene er alvorlige, kan det hende du trenger kirurgi for å fjerne sporen.