Digidexo.com

Tøyningsøvelser for spondylose

Leddgikt, eller betennelse i leddene, kan være svært smertefullt. Spondylose, som er leddgikt i ryggraden, kan være spesielt ødeleggende fordi ryggraden er engasjert i nesten hver bevegelse du gjør. Tøyningsøvelser kan forsiktig forlenge ryggraden for å lindre spondylose smerte.

Nakke og armer

Husk at ryggraden strekker seg hele veien opp til bunnen av skallen, og at det skifter med bevegelse av armene. Gjør øvelser som engasjerer halsen og armene for å fullt strekke den øvre ryggraden. Et eksempel på en god strekk for nakken er å la haken falle helt ned til brystet så langt du kan, hold i noen sekunder, og deretter bringe hodet sakte opp igjen. Du kan også gjøre denne øvelsen til sidene, vippe øret mot skulderen din uten å lene seg. Disse er kjent som flexions termin og side. En øvelse for ryggraden som bruker armene er å sette armene ut foran deg, håndflatene mot hverandre, og løft armene helt opp slik at de er på linje med ørene.

Korsrygg Fleksjon, Extension, og rotasjon

Ryggen din er ikke bare bevege seg i en retning. Den beveger seg frem og tilbake, men det har også evnen til å vri. Lindrende spondylose smerter, spesielt i korsryggen, krever dermed at du gjør tilbake strekninger som inneholder et bredt spekter av bevegelse. For frem fleksjon, ligge på ryggen og bare ta med kneet opp mot brystet ditt så mye du kan. Du kan gjøre dette med ett kne om gangen eller med begge deler. For rotasjon, sitte på gulvet med bena krysset og knærne bøyd. Hold begge armene ut nivå med skulderen din og forsiktig snu i én retning. Kom tilbake til sentrum og gjenta i motsatt retning. For forlengelse, ligge i en utsatt posisjon, og sakte presse overkroppen opp fra gulvet mens du ser på taket.

Legs

Stramme muskler i hofter og ben (spesielt hamstrings) kan trekke ryggraden ut av stilling og forverre spondylose smerte. Strekke musklene i bena ved å ligge på ryggen og deretter løfte benet opp mot taket. En annen stor oppgave som fungerer nedre rygg og hamstrings på en gang, er å sitte med føttene litt fra hverandre og deretter komme sakte for tærne.

Betraktninger

Tøyningsøvelser kan være mer effektivt hvis du massere musklene før øvelsene. Massasje stimulerer blodtilførselen til vev, og dermed varmer opp musklene og frigjøre spenninger litt før de er jobbet. Bruk denne teknikken sammen med, ikke som en erstatning for, din warm-up. I tillegg kan varme og kalde behandlinger etter stretching hjelpe slappe av rygg og nakke muskler og redusere betennelse. Til slutt, øvelser som styrker og stabiliserer ryggraden, for eksempel bekken tilter og broer, kan supplere strekninger.