Digidexo.com

Hva medisiner blir gitt til barn med ADHD?

Attention-Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) rammer millioner av barn. Barn med ADHD har problemer med å holde fokus og være oppmerksom. De viser hyperaktive, impulsive atferd. Behandlingen kan lindre mange av symptomene av denne tilstand, men det er ingen kur. Behandlingen innebærer vanligvis både medisinering og rådgiving.

Symptomer

Barn med ADHD blir lei med en oppgave etter bare noen få minutter. De sliter med å følge med i timen, er ofte glemsom og kan synes ikke å være å lytte når snakket med. De kan vri seg i setene eller snakke kontinuerlig. De har en tendens til å unngå oppgaver som krever mental anstrengelse, for eksempel lekser eller skolearbeid. De har problemer med å spille rolig eller venter på tur.

Betraktninger

Det kan være vanskelig å diagnostisere attention-deficit hyperactivity disorder fordi det ikke er en enkelt diagnostisk test. En forelder kan merke at barnet synes spesielt vanskelig å kontrollere, eller en lærer kan observere at et barn har problemer med å betale oppmerksomhet eller å følge reglene.

Diagnose

Hvis du mistenker at barnet ditt kan ha ADHD, snakke med ditt barns barnelege. Legen vil stille spørsmål om ditt barns helse, medisinske problemer, symptomer og hvilke saker som skjer hjemme. For å bli diagnostisert med ADHD, må barnet vise seks eller flere tegn og symptomer fra en av to kategorier (uoppmerksomhet og hyperaktivitet / impulsivitet). For mer informasjon om diagnostiske kriterier, se Mayo Clinic under Ressurser.

Medisiner

Medisiner er gruppert i to kategorier, stimulerende og ikke-stimulerende. Sentralstimulerende midler synes å balansere nivåene av hjernen kjemikalier som kalles nevrotransmittere. De har en tendens til å forbedre symptomer på ADHD, men de slites raskt. De er tilgjengelige i korttidsvirkende og langtidsvirkende former. Bivirkninger inkluderer søvnproblemer, vekttap og irritabilitet. Ikke-sentralstimulerende midler er generelt gitt når sentralstimulerende forårsake bivirkninger eller ikke er effektive. ADHD er ofte behandlet med antidepressiva. Det er viktig at barnet ditt tar medisiner som foreskrevet. Det er også viktig å innse at det kan ta en stund før den riktige typen medisiner og dosering er funnet. Hva som fungerer for ett barn kan ikke fungere for en annen.

Ubehandlet ADHD

Selv om du kan ha noen bekymringer om ADHD medisiner og deres bivirkninger, er det også mulige konsekvenser av å forlate ADHD ubehandlet. Ubehandlet ADHD kan føre til depresjon, alkohol og narkotikamisbruk, disiplinproblemer og økt risiko for svikt i skolen.