Digidexo.com

Hva er en klinisk dietetiker?

Kliniske ernæringsfysiologer (dietitians) vanligvis arbeider i helsesentre gir anbefalinger om ernæringsmessige behov som lav-karbohydrat dietter for diabetikere og lav-natrium dietter for personer med høyt blodtrykk. De arbeider med pasienter og deres familier for å sikre sunn mat for pasienten under et sykehusopphold og hjemme. Kliniske ernæringsfysiologer kan også arbeide for matprodusenter i forskning og utvikling, eller reklame og markedsføring. Noen arbeider selv med profesjonelle idrettsutøvere og kjendiser på idrettsmedisin fasiliteter og velvære institutter.

Identifikasjon

En klinisk ernæringsfysiolog (kostholdsekspert) utvikler ernæringsmessige retningslinjer og terapeutiske menyer for pasienter basert på deres fysiske tilstand og nødvendige kosttilskudd restriksjoner. Kliniske ernæringsfysiologer rådføre seg med leger og sykepleiere i forhold til individuelle måltid planer. De lærer pasientene og deres familier om lyd ernæringsmessige prinsipper, og å velge og lage mat. Å gjøre nøyaktige kartforklaringer og holde kosten historien for hver pasient er en viktig del av denne jobben.

Funksjoner

Noen kliniske ernæringsfysiologer tilsyn serverings arbeidere, og med erfaring, kan gå videre til direktør for food service for store institusjoner. Noen lærer ernæring klasser til medisinstudenter, dietetiske praktikanter, og sykehusansatte. Sykehus sannsynlig vil forvente kliniske ernæringsfysiologer å tjene på komiteer og delta i faglige organisasjoner.

En klinisk ernæringsfysiolog kan spesialisere seg i en bestemt medisinsk område, for eksempel pediatrisk eller geriatrisk, diabetiker, nyre, eller onkologi.

Betraktninger

En klinisk ernæringsfysiolog må komme overens med folk i alle aldre og sosial bakgrunn, noen av dem kan ha begrenset engelsk ferdigheter. Pasienter kan være ubehagelig når det kommer til kosthold endringer. Dieticians også arbeide direkte med leger, sykepleiere, food service ansatte, geistlige arbeidere og andre sykehuspersonell.

Kliniske ernæringsfysiologer noen ganger stå i mange timer, og vil trolig bruke tid på å jobbe i et kjøkken. Arbeidet er uforutsigbar og eventuelle planlagte tidsplanen er preget av hyppige avbrudd.

Funksjon

En klinisk ernæringsfysiolog trenger en bachelorgrad, og noen går på å få en mastergrad. Kurs streker vitenskap og inkluderer klasser i biologi, kjemi, mikrobiologi og fysiologi.
De fleste statene krever lisensiering. Søker må fremlegge bevis for en grad fra et akkreditert universitet med en passende stor, og ferdigstillelse av et internship. Søkeren må også fullføre en skriftlig state test. Mange stater mandat etterutdanning timer å fornye lisensen.

Fordeler

Gjennomsnittlig lønn var mellom $ 38 000 og $ 47 000 i 2006, ifølge USAs Bureau of Labor Statistics og simplyhired.com. Median lønn var mellom $ 43,000 til $ 47.000. Kliniske ernæringsfysiologer som arbeider i store sykehusene tjener vanligvis mer. Jobbmuligheter er forventet å vokse til en gjennomsnittlig rate gjennom 2016.
De fleste kliniske ernæringsfysiologer jobber full tid, selv om deltid og midlertidige per diem posisjoner er tilgjengelig i tillegg. Årsverk gi helseforsikring, betalt ferie, undervisning refusjon, og en 401 (k) plan. Noen sykehus har på stedet barnevernssentre.