Digidexo.com

Den Siste makuladegenerasjon Behandlinger

Macula degenerasjon er en tilstand som påvirker øyne og en negativ effekt på synet. For tiden er det ingen behandlinger tilgjengelig som kan reversere effekten av macula degenerasjon. Men det er nye behandlinger som bidrar til å forhindre ytterligere skade på øyet og bevare synet.

Antiangiogene medisin

Antiangiogene medisin er en ny behandling som brukes til å behandle våt makuladegenerasjon, som viser løfte fremfor tradisjonelle laser behandlinger. Dette stoffet terapi rettet mot blodårer som vokser ut av kontroll som følge av macula degenerasjon. Legen først bedøver øyet og deretter setter inn et medikament som heter pegaptanibnatrium. Stoffet, med merkenavnet Macugen, stopper blodkar vekst og hindrer lekker og blødning, som ofte negativ effekt på synet. Behandlingen gjentas hver sjette uke.

Fotokoagulasjon

Fotokoagulasjon innebærer bruk av en laserstråle som brenner de unormale blodkar i retina. Denne behandlingsmetoden er kun tilgjengelig for en liten prosentandel av pasienter som har unormale blodkar har ennå ikke kommet inn i området av sentrale visjon, kalles fovea.

Fotodynamisk terapi

Fotodynamisk terapi innebærer injeksjon av et stoff kalt verteporfin inn i blodet. Dette stoffet, med merkenavnet Visudyne, konsentreres i de unormale blodkar under den makula (den sentrale delen av netthinnen). En kald laserlys er strålte på disse områdene i og aktiverer stoffet for å stenge av unormale blodkar.

Macula Trans Surgery

Kirurgi er sjelden for makuladegenerasjon, men det har vært suksess med macula trans kirurgi hos pasienter som fortsatt har friskt vev igjen rundt fovea. Prosedyren innebærer å løsne netthinnen og flytte fovea mot friskt vev og bort fra de ødelagte blodkar.

Andre behandlinger

Enkelte behandlinger inkludert ranspapillary thermo, strålebehandling og submacular terapi har falt i unåde fordi de har vist seg å være av liten verdi i behandling av makuladegenerasjon. Stamcelleforskning kan føre til ytterligere macula degenerasjon behandlinger for å kurere denne sykdommen og bevare og beskytte visjon.