Digidexo.com

Salmonellabakterien Beskrivelse

Salmonellabakterien Beskrivelse


Salmonellabakterien er bakterien ansvarlig for tyfoidfeber. The Centers for Disease Control and Prevention sier at selv om tyfoidfeber er en livstruende sykdom, er forebygges og vanligvis behandles med antibiotika infeksjon.

Årsak

Salmonellabakterien bakterier overføres via avføring. En forurensning rute er fra en smittet person som ikke praktiserer god hygiene som forurenser mat og passerer smitte til en annen person. En annen rute for smitte er forurenset vannforsyning, smittet der urin og avføring inn i vannforsyningen.

Time Frame

Salmonellabakterien bakterier formere over en ett til tre ukers periode.

Symptomer

Symptomer assosiert med Salmonella typhi infeksjon inkluderer vedvarende feber, kraftig hodepine, kvalme og diaré, magesmerter, tap av matlyst, milt utvidelse, ubehag og noen ganger hjernehinnebetennelse.

Betraktninger

Noen mennesker med Salmonella typhi-infeksjon utvikler en rose-farget, flat utslett.

Advarsel

Ta alle medisiner foreskrevet for behandling av Salmonella typhi fordi selv om symptomene avtar, kan du likevel være smittet. Ikke håndter mat for andre, og vask hendene grundig etter bruk av toalettet for å unngå forurensning. En lege vil utføre en serie av avføringsprøver for å finne ut når en person er helt fri for smitte.