Digidexo.com

Parkinsons Stem Cell Treatment

Parkinsons Stem Cell Treatment


Parkinsons sykdom er en av en gruppe av nevrologiske forstyrrelser som kalles motorsystemet. Det er en degenerativ tilstand der dopaminproduserende hjerneceller er inaktive eller skadet som resulterer i feiltenning av nerveceller som er ansvarlig for motorstyring. Stamcelleterapi er under utvikling for å re-vokse disse dopaminproduserende hjerneceller.

Stamceller

Ifølge National Institutes of Health, stamceller er unspecialized celler med potensial til å spesialisere seg. Det finnes tre forskjellige typer stamceller, inkludert voksen, vev-spesifikke og embryonale. Embryonale stamceller er de mest allsidige og kan utvikle seg til en hjernecelle, muskelcelle, røde blodlegemer, eller hvilken som helst annen type celle i kroppen.

Søknader

Stamceller som blir brukt til å behandle en rekke sykdommer som involverer vev degenerasjon. Disse sykdommene er: leversykdommer, muskeldystrofier, ALS (Lou Gehrig sykdom), Huntingtons sykdom, revmatoid artritt, slitasjegikt, type 1 diabetes, hjertesykdommer, brannskader, hjerneslag, ryggmargsskader, og Parkinsons sykdom.

Prosedyre

Ifølge University of Minnesota Stem Cell Institute, begynner behandling i laboratoriet der stamceller er spesialisert i dopaminproduserende hjerneceller. De modifiserte stamceller blir deretter transplantert inn i hjernen til en pasient Parkinsons. Mens menneskelige prøvelser er fortsatt i begynnelsen stadier, har de første resultatene er oppmuntrende.

The First Menneskelig Trial

Ifølge nettstedet LifeNews, første voksne nevrale stamcelletransplantasjon ble en suksess. I 2004 injisert UCLA forskere voksne stamceller i hjernen til en Parkinsons pasient. I 2009 publiserte forskerne de femårige resultatene av studien.

"Av særlig merke er de streikende resultater studien overgitt-for de fem år etter inngrepet pasientens motoriske skalaer forbedret med over 80 prosent i minst 36 måneder."

Ytterligere forskning

I 2010 injiserte forskerne ved Yale University School of Medicine menneskelig endometrial (livmor) celler i hjernen på mus med Parkinsons-lignende motor-neuron skade. Endometrial stamceller forvandlet til dopaminproduserende hjerneceller inne musene. Disse funnene er oppløftende, både på grunn av sin suksess og fordi menneskelige endometrieceller er lettere tilgjengelig for forskning enn embryonale stamceller.