Digidexo.com

Slik fjerner kolon polypper

Kolon polypper er vekster som dannes på overflaten av tykktarmen eller kolon. Et individ kan ha bare én polypp eller flere. Disse polypper kan være flate eller hevet opp som humper og kan muligens være kreft. Din lege kan utføre en prosedyre for å finne disse polypper og å fjerne dem.

Slik fjerner kolon polypper

•  Få en sigmoidoskopi. Denne prosedyren viser bare om den siste tredjedelen av tykktarmen og endetarmen. Ved å gjøre dette, kan polypper bli oppdaget her. Men det viser ikke hele tykktarmen der andre polypper kan være. Dette er trygt og pasienten kan være våken eller sover.

Få en koloskopi. Denne prosedyren er ganske trygt og viser legen hele tykktarmen. Legen bruker et omfang for å undersøke tykktarmen. Ved slutten av dette omfang er et lys. Dette lyset viser tydeligere på innsiden av tykktarmen din. Legen bruker også dette omfanget å presse en ledning gjennom hvis det er nødvendig å bruke. Dette er den eneste fremgangsmåten som viser noen tegn til polypper eller polypper selv.

Finn polypper. Under en koloskopi, kan legen se disse polypper. Det er to forskjellige typer polypper. Den første er som en sopp. Den har en stamme festet til veggen i tykktarmen. Den andre ser ut som om noen fant maling og sprutet den på veggen av tykktarmen. Leger vet ikke hvorfor polypper utvikle, men de vet at de kan føre til kreft. Polypper kan inneholde kreftceller.

Fjern polypper under en koloskopi. Hvis legen finner en polypp, vil han fjerne det. Han vil ta omfanget han bruker og sette inn et bøyd ledning gjennom det. Så han vil sløyfe den rundt polypp. Under denne prosedyren, vil han cauterize det å holde det fra blødning. Polyppen blir deretter kuttet og fjernet. Det vil bli sendt til et laboratorium for tester for å se etter kreft. Denne fremgangsmåten for å fjerne en polypp kalles en polypectomy. Det er ganske trygt, og pasienten kan være våken eller sover.

Fjern polypper ved hjelp av laparoskopisk kirurgi. For de polypper som ikke kan fjernes gjennom en kolonoskopi, er denne prosedyren gjøres med minimal invasjon i kroppen. Legen gjør snitt på magen og innstikk scopes med lys og fjerne polypper. Den delen av tykktarmen som har polypp er fjernet. Pasienten sover under denne operasjonen.

Hint

  • Spis et høyt fiber diett og massevis av frisk frukt og grønnsaker. Dette vil bidra til å redusere risikoen for tykktarmskreft.
  • Hold opp med regelmessige kontroller, spesielt hvis kreften går i familien din. Polypper utvikle seg når du ikke engang vet at du har dem, og de kan være kreft.