Digidexo.com

Grønnsaker å forebygge livmorhalskreft

The American Cancer Society rapporterer at livmorhalskreft er assosiert med tilfeller av vedvarende infeksjon med humant papilloma virus (HPV). Sunne livsstilsvalg ikke fjerne behovet for regelmessige legebesøk og kreft screenings, men en diett høy på næringsrike grønnsaker har vist seg å øke kroppens evne til å bekjempe HPV-infeksjoner, og dermed til lavere livmorhalskreftrisiko.

Fedme Kontroll og sunt kosthold

Ifølge National Cancer Institute, overvekt omfatter en risikofaktor for kreft generelt, mens mosjon og spise et sunt kosthold hindre visse typer kreft. Et kosthold rikt på frukt, grønnsaker og helkorn, og lite fett, sukker og bearbeidet mat, gir høye nivåer av ernæring samtidig bidra til å oppnå og opprettholde en sunn kroppsvekt. Øke andelen av grønnsaker i kosten til de tre til fem porsjoner eller mer er anbefalt av USDA mat pyramide kan bidra til å forbedre helse generelt, og kan bidra til å forhindre kreft, inkludert livmorhalskreft.

Kjempe virusinfeksjon

Forskere fra McGill University rapport i Canadian Medical Association Journal at høyt inntak av matvarer med betakaroten, vitamin C, og i mindre grad Vitamin A, kan redusere livmorhalskreftrisiko. The American Cancer Society tar for gitt at mat rik på disse stoffene kan hjelpe kroppen bekjempe HPV-infeksjoner assosiert med livmorhalskreft, rapporterer at forskning har vist at kvinner med dietter høy i grønnsaker er halvparten så sannsynlig å ha vedvarende HPV-infeksjoner. Grønnsaker høy i betakaroten og vitamin C og A inkluderer oransje grønnsaker som gulrøtter, søtpoteter og vinter squash og grønne bladgrønnsaker som spinat, grønnkål og grønne grønnsaker. Sitrusfrukter, papaya og neper er også høy i kreft-bekjempelse næringsstoffer.

Lykopen

Lykopen er en phytochemical næringsstoff som finnes i rødlige grønnsaker og frukt som tomater, vannmelon og rosa grapefrukt. Mens lykopen ikke er eksplisitt knyttet til forebygging av livmorhalskreft, melder American Cancer Society at lykopen er fastsatt av enkelte forskere å være en antioxident som senker risikoen for menns prostata kreft. Dr. Lynn Eldridge rapporterer også at lykopen er forbundet med å styrke kroppens evne til å bekjempe infeksjoner, og dermed kan det være nyttig i å rydde vedvarende HPV-infeksjoner. Mens de fleste grønnsaker er mer næringsrik rå eller hele, er lykopen som finnes i høyere konsentrasjoner i tomatsaus og tomatjuice. Stashing små bokser med tomatjuice på jobben eller i bilen kan bidra til å demme opp for behovet for å slå til usunn snacks og samtidig forbedre forebygging av livmorhalskreft.