Digidexo.com

Tegn og symptomer på UVI hos spedbarn

Ifølge American Academy of Pediatrics (AAP), etter den tid barnet er 11 år gammel, 3 prosent av jentene og en prosent av guttene vil ha allerede opplevd en urinveisinfeksjon (UVI). Kjenne tegn og symptomer på UVI hos spedbarn (som oppstår når en del av ditt barns urinveiene blir smittet) vil hjelpe deg mye raskere gjenkjenne tilstedeværelsen av denne ofte oversett bakteriell infeksjon.

Fever

En av de mest vanlige tegn på en urinveisinfeksjon hos spedbarn er feber. En feber indikerer forsøk på babyens kropp til å bekjempe en infeksjon. Selv om det er ofte ledsaget av andre tegn, for mange spedbarn, kan feber være din eneste indikasjon på at barnet opplever en urinveisinfeksjon. Faktisk AAP sier at hvis barnet ditt har feber og ingen andre symptomer, hennes sjanser til å ha en UTI er 5 prosent.

Irritabilitet

Når barnet ditt har en urinveisinfeksjon, han ofte vil vise sin ubehag ved å stille ukarakteristiske irritabilitet, inkludert overdreven gråt og klenging. Denne tilsynelatende uforklarlige irritabilitet ofte oppstår fra magesmerter, brennende, og manglende evne til å urinere som følger en typisk urinveisinfeksjon. Siden den lille ennå ikke kan snakke, avslører hun at hun opplever smerte gjennom endringer i atferd. Vanligvis vedvarende, kan dette overdreven irritabilitet øke når den lille trenger å urinere.

Matvaner

Plutselige eller gradvise endringer i ditt barns matvaner, inkludert oppkast eller diaré, ofte ledsage andre symptomer på en urinveisinfeksjon. Ifølge AAP, endrer du kanskje merke inkludere en nedgang i babyens interesse for mat generelt, som kan også være så alvorlig som en komplett nektet å spise eller oppkast, avhengig av nivået av smerte han opplever. Noen spedbarn med en urinveisinfeksjon kan demonstrere mindre åpenfordøyelsessymptomer, slik som en generell mangel på normal vekst.

Urin Forskjeller

Selv om det ikke alltid til stede, endringer i barnets urin og urin vaner er en av de mest karakteristiske indikasjoner på en urinveisinfeksjon. Når du endrer babyens bleie, kan du merke urinen har en uvanlig stygg lukt. Andre mer subtile urin forskjeller inkluderer uklarhet eller tilstedeværelse av blod, som du kan finne som en flekk på den lille bleie. Selv om dette skjer sjeldnere med spedbarn og babyer, kan du også legge merke til at den lille ser ut til å anstrenge seg for å urinere, men er ikke i stand til å gjøre det.

Betraktninger

Venstre ubehandlet, kan en urinveisinfeksjon føre til alvorlige nyreskader, spesielt for barn yngre enn 2 år, så det er viktig at barnet får medisiner så snart som mulig. Babyens alder og manglende evne til å kommunisere med ord spille en betydelig rolle i å hindre deg fra å avgjøre om han kan ha en urinveisinfeksjon, så det er viktig at du følger nøye med på eventuelle endringer i sin normale atferd eller daglige vaner som kan tyde på at noe alvorlig er galt. Hvis din lille man opplever noen av disse symptomene på en urinveisinfeksjon i mer enn 24 timer, bør du kontakte barnets lege for diagnose og behandling.