Digidexo.com

Virkningene av Anesthesia på fosteret

Anestesi, spesielt epidural anestesi, blir stadig mer vanlig under fødsel. Det er fordeler og risiko ved anestesi og det mest presserende bekymring er hvordan det påvirker fosteret. I noen tilfeller mor kan kreve anestesi før babyen er født på grunn av en nødssituasjon; men det er mye mindre vanlig enn mødre som får anestesi under fødsel. Følgende informasjon er knyttet til effektene av anestesi på fosteret under fødselen og fødselsprosessen. Husk imidlertid studier om anestesi og dens effekter på fosteret er tvetydige, og det ikke er påvist sammenhenger hittil.

Neonatal Gulsott

En mistenkt effekten av anestesi under fødsel er neonatal gulsott. Det er ingen klare forskningsresultater som viser alle babyer vil ha gulsott eller at de som ikke har det på grunn av anestesi under fødsel. Men noen studier har resultater som peker til neonatal gulsott som en mulighet i noen babyer.

Døsighet ved fødselen

Selv om forskning på bedøvelse og dens effekt på fosteret har uklare resultater mange babyer født av mødre som brukte anestesi er døsig. Dette er mest sannsynlig på grunn av måten anestesi påvirker babyens system.

Dårlig suge refleks

Forskning antyder også muligheten for at anestesi in utero resulterer i vanskeligheter latching på å amme og en dårlig suge refleks umiddelbart etter levering. Over en periode på noen timer effekten av anestesi slites av og babyer bør ikke ha noen problemer med amming. Det er noen barn som vil bli født med dårlig suge refleks og vanskeligheter amming uansett om anestesi brukes. Men forskning viser at flere barn født av mødre som brukte anestesi under fødsel har dårlig suge reflekser. Forskning er fortsatt uklart om hvordan anestesi kan føre til en dårlig suge refleks.

Trouble Posisjonering for levering

Anestesi under fødsel ser ut til å påvirke noen babyer i forhold til posisjonering for levering. Det er viktig for barnet å være i riktig posisjon for levering til gå greit. Studier viser at flere fostre har en tendens til å ha problemer med å posisjonere seg for levering når anestesi brukes.

Redusert føtal hjertefrekvens

Anestesi brukes under fødselen har vært kjent for å forårsake redusert fosterets hjertefrekvens. På grunn av dette, leger overvåke fosterets hjertefrekvens gjennom arbeidskraft og vil ha moren flytte fra side til side for å fremskynde levering prosessen. Hvis hjertefrekvensen fortsatt tregt og levering er ikke framover en nødsituasjon C-delen vil bli utført.