Digidexo.com

Uløselig Fiber & irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom (IBS) er en funksjonell mave-tarm forstyrrelse. Det fører først og fremst forstoppelse eller diaré. Andre symptomer ofte utstilt inkluderer gass, oppblåsthet og kramper. Selv om kroppen trenger litt uløselig fiber, kan det utløse IBS symptomer, så begrenser uløselig fiber inntaket anbefales hos mennesker som lider av IBS.

IBS

IBS har tre undertyper: diaré dominerende, forstoppelse dominant eller en kombinasjon av begge. Det finnes ingen kjent årsak for IBS. Med det, musklene langs veggene i tarmen kontrakt sterkere enn vanlig, og vare lenger enn normalt. Mat blir presset gjennom raskere, forårsaker symptomene. Kosthold og kontrollerende stress er de mest effektive behandlinger for alle typer IBS.

Uløselig fiber

Uløselig fiber er en type fiber finnes i frukt, grønnsaker og korn som ikke er i stand til å bli brutt ned av fordøyelsessystemet. Tøff, grove eller trevlet mat som selleri, hele korn og mais inneholder uløselig fiber.

Fordøyelse

Når tarmen er i stand til fullt ut å bryte ned en mat, det skaper gass. Hvis du spiser en stor mengde uløselig fiber eller spise det på tom mage, vil mest sannsynlig oppleve en overdrevet tarm respons av oppblåsthet, kramper og / eller diaré deg.

Forebygging

For å unngå denne type bivirkning, spise mindre mengder uløselig fiber på en gang. Også, spise det med andre matvarer som ikke inneholder uløselig fiber. Dette vil bidra til å roe fordøyelses reaksjon. Personer med IBS ofte at lindrende stressnivået er nyttig i lettelser symptomer. Avslapping teknikker, biofeedback, rådgivning og dype pusteøvelser har blitt funnet å lette stress.

Advarsel

Legge fiber til diett for raskt kan føre til oppblåsthet, kramper og diaré; dette svaret vil være mer alvorlig hos personer med IBS. Langsomt øke antall gram fiber du spiser en dag for å redusere slike bivirkninger.