Digidexo.com

Hva er aktiv kolitt?

Hva er aktiv kolitt?


Kolitt, oftere kalt ulcerøs kolitt, er en kronisk sykdom. Det er i en gruppe av sykdommer som kalles inflammatoriske tarmsykdommer. Ulcerøs kolitt resulterer i inflammasjon av fordøyelseskanalen. Det finnes ingen kur for denne tilstanden, men det kan behandles med medisiner. Denne sykdommen er heller ikke konsekvent aktiv.

Identifikasjon

Sykdommen er aktivt dersom du opplever fakkel-ups av symptomer, ifølge Netdoctor. Du må kanskje sengeleie hvis du har alvorlige flare-ups. Alternativt kan du være i remisjon hvis du har lindring fra dine symptomer.

Symptomer

Noen av de mulige symptomer på ulcerøs kolitt kan inkludere diaré, blodig avføring, magesmerter, feber og uforklarlig vekttap.

Diagnose

Hvis du mistenker at du kan ha ulcerøs kolitt, til legen kan ta blodprøver og avføringsprøver analysere. Han kan også ta røntgenbilder og utføre en koloskopi.

Misforståelse

Du kan fortsatt trenger å ta medisinen selv om sykdommen ikke er aktive, ifølge NetDoctor. Dette vil bidra til å kontrollere den pågående betennelse. Følg alle legens retninger angående medisiner.

Behandling

Noen av medikamenter som kan brukes for å behandle ulcerøs kolitt omfatter hydrokortison, Mesalamine, sulfasalazin og olsalazin, ifølge Drugs.com.