Digidexo.com

Slik unngår Lus hos barn

Slik unngår Lus hos barn


Hodelus er små, vingeløse insekter som lever i hodebunnen og legger egg eller luseegg på hårstrå. De kan være vanskelig å oppdage, og enda vanskeligere å bli kvitt når du finner dem. Fordi barn kommer i nær kontakt med hverandre mens de lærer og spille, en lus fungerer ofte sin vei gjennom en gruppe av venner eller klassekamerater. Ved å ta skritt for å unngå lus fra å besøke et barns hode, kan foreldre unngå problemene med å bli kvitt dem.

Slik unngår Lus hos barn

Slik unngår Lus hos barn

•  Hold håret kort eller trukket tilbake. En lus kan ikke fly eller hoppe, men bare crawl, så head-to-head kontakt er ofte hvordan de spre seg fra en person til den neste, ifølge Kidshealth. Hvis håret er klippet kort, er det mye mindre sjanse for at dette skjer. Mange barn nyte sine lange lokker for mye til å kutte dem, så foreldre bør trekke håret tilbake i en flette eller hestehale for å holde håret inneholdt.

lære barn å ikke dele kammer, børster, hår tilbehør, hjelmer og hatter. Deling er en stor barndom leksjon, men i noen tilfeller er det til fordel for alle involverte for barn å bruke sine egne elementer. Enhver av disse gjenstander som kommer i kontakt med hodet bør ikke brukes av andre barn, uansett om et tilfelle av lus er detektert eller ikke.

Har barn ta sine egne tepper og puter til å sove over hos en venns hus. For mange barn, er en favoritt aktivitet å ha en pyjamasfest, men det er ikke så gøy når venns mor kaller neste uke for å la deg få vite at hun nettopp oppdaget hennes barn har hodelus. Et barn vil senke sin sjanse for å fange lus ved å bruke sine egne elementer, ifølge MayoClinic.com.

Ikke holde håret skinnende rene. Lus foretrekker rent hår å feste eggene sine sikkert til hårstrå, ifølge New York City Department of Health. Foreldre kan være lurt å unngå å vaske barnets hår rett før skolen eller noen annen hendelse med andre barn fordi oppbyggingen på håret kunne avskrekke en lus fra å legge egg.