Digidexo.com

Årsaker til en spastisk colon

Spastisk colon --- også kjent som irritabel tarm syndrom eller IBS --- er en vanlig tilstand som resulterer i magekramper, oppblåsthet, diaré og / eller forstoppelse. Selv om årsaken til spastisk colon er ukjent, har legene oppdaget at kolon (tykktarmen) synes å være mer sensitive i mennesker med IBS enn i den generelle befolkningen. Det følgende, mens ikke årsakene IBS, kan utløse symptomer.

Trigger Foods

Visse matvarer kan forverre IBS symptomer. Selv eksakte triggere variere fra person til person, vanligste syndebukkene er fett, meieriprodukter og søtsaker.

Endringer i kosthold

Selv om endring av kosthold kan avlaste IBS symptomer i det lange løp, kan brå endringer i kostholdet --- selv gode endringer --- forårsake IBS fakkel-ups. Gjør endringer --- for eksempel legge mer fiber til kosthold --- gradvis.

Koffein

Koffein fungerer som et avføringsmiddel og kan føre til løs avføring selv i folk uten IBS, men IBS lider er spesielt sårbare for koffein.

Stress

Nervesystemet er koblet til alle systemene i kroppen din, inkludert fordøyelsessystemet. Som sådan, stress og angst kan forverre IBS symptomene.

Menstruasjon

Noen kvinner opplever at deres IBS blusser opp under enkelte punkter i menstruasjonssyklusen, noe som tyder på en sammenheng mellom IBS og hormoner