Digidexo.com

Hvordan å behandle Poison Ivy i Wilderness

Hvordan å behandle Poison Ivy i Wilderness


Blir sittende fast ute i villmarken med en rasende tilfelle av Poison Ivy utslett kan være en elendig opplevelse. Med litt forberedelse, og noen små ingredienser, kan du redusere og behandle smerte og kløe som er forårsaket av eksponering for giften eføy planten når du er langt fra sivilisasjonen.

Bruksanvisning

Kontroller at du har kommet i kontakt med gift eføy ute i ødemarken før du begynner å behandle deg selv. Giften eføy planten kan identifiseres ved tre kjennetegn - bladene oppstå i klynger av tre, de klynger vises på vekslende posisjoner på vintreet, og det er ingen torner hvor som helst på anlegget. I tillegg kan giften eføy planten bli identifisert med sine grå-hvite bær, og rødlig rothår som kan vises på vintreet dersom det er klatring opp en trestamme.

Skyll de berørte områder med kaldt vann så raskt som mulig etter at du har kommet i kontakt med giften eføy planten. Hvis du er i stand til å skylle av irriterende olje fra bladene i løpet av 15 til 20 minutter, kan du være i stand til å redusere alvorlighetsgraden av utslett betydelig. Hvis du har et såpestykke i sekken, kan du være i stand til å få enda bedre resultater.

Fjern alle klær som har kan også komme i kontakt med gift eføy, og vaske det med såpe og vann hvis mulig. Det kan ta mer enn en vask for å fjerne urushiol (olje på bladene som forårsaker irritasjon) fra klærne. Merk at urushiol er svært vanskelig å fjerne fra skinn eller semsket skinn.

Bruk jewelweed ekstrakt, som er ansett som den beste naturlige middel tilgjengelig for utslett, til å behandle Poison Ivy i ørkenen. Bærer en liten ampulle med jewelweed ekstrakt i ryggsekken kan være det beste forsvar hvis du fotturer gjennom områder der Poison Ivy er kjent for å eksistere. Jewelweed finnes ofte vokser i nærheten av giften eføy. Du kan lage et omslag ved å knuse eller sliping stilkene og bladene på planten.

Hold det berørte området utsettes for luft så mye som mulig. Dekker et Poison Ivy utslett med klær eller en bandasje vil øke kløe, og sannsynligheten for at utslettet blir infisert.

Tips og advarsler

  • Jewelweed har ovale blader med en avrundet tann. Bladene vokser overfor hverandre på den nedre delen av anlegget og veksler på de øvre grener. Jewelweed blomstrer fra mai til oktober i det østlige USA, med en oransje eller gul trompetformet blomst.
  • Aldri brenne en gift eføy plante, siden giftig røyk er langt mer farlig enn bare kontrahering hudutslett. Du kan utvikle et utslett på slimhinnen i lungene, noe som kan i noen tilfeller føre til fatale pusteproblemer.