Digidexo.com

Løsninger for Wound Cleansing

Du prøvde å være forsiktig med å kutte opp som kylling til middag. Du bare ønsket å klippe av overflødig fett og kniven glapp. Den første reaksjonen kan være å vaske såret med kaldt vann. Det finnes andre løsninger som du kan bruke for å vaske et sår --- løsninger som er trygge og vil hjelpe i å hjelpe såret til å gro raskere.

Saline Solution

Smith & Nephew Health Division, en medisinsk forsyning selskap som produserer sår rensemidler, anbefaler du rense såret og huden rundt med en saltoppløsning for å fjerne eventuelle rester og fremmedlegemer som kan være til stede. Leaving rusk og andre fremmedlegemer i såret kan forårsake en infeksjon å utvikle.

Hvis du bruker en over-the-counter saltvannsoppløsning, sørg for at du lukker lokket på løsningen etter hver bruk. Leaving lokket av eller åpne kan føre til forurensning av saltløsning. Dessuten kan en saltvannsoppløsning ikke rense et sår som har dødt vev i det eller er ekstremt skitten. Oppsøk akutt hjelp for ekstremt skitne eller nekrotiske sår.

Kommersielle Wound Renset

Kommersielle sår rensemidler eller over-the-counter rensemidler inneholder stoffer som bidrar til å løfte ut bakterier og skitt fra såret. Disse produktene kan brukes direkte på såret og inneholder ingredienser som vil hjelpe til å helbrede såret. Noen kommersielle såret rengjøringsmidler kommer i en sprayflaske for enkel applikasjon. Kommersielle såret renset er tilgjengelig direkte fra medisinsk forsyning produsenter, medisinske distributører og på nettet.

Jod

Jod er en anti-mikrobiell rengjøringsmiddel som er effektive mot en rekke forskjellige patogener, inklusive Staphylococcus aureus. Cleanser er tilgjengelig på stoff butikker, butikker og de fleste dagligvarebutikker. Stoffet vil farge huden din, men det er lett å vaske av med vann fra springen og en mild såpe.

Hydrogenperoksid

Hydrogen peroksyd kan benyttes for å rense sår. Hell oppløsningen direkte inn i såret. Hvis du har saltvannsoppløsning på hånden, skyll såret med saltvann etter bruk av hydrogenperoksid. Hvis ingen saltvannsoppløsning er tilgjengelig, skyll hydrogen peroxide fra såret med vann fra springen. Hydrogenperoksid er ineffektive til å drepe bakterier, og det bør ikke brukes på sår med sinus traktater, som er muterte eller syke celler fører fra innenfor dine bein eller andre strukturer i huden din overflaten.

Tap Water

Hvis ingen andre sår-rensing løsningen er tilgjengelig, kan du bruke vann fra springen. Pass på at vann fra springen er egnet for drikking. Ikke bruk vann som er forurenset med skitt, rusk eller er udrikkelig. Kjør kranen i 15 sekunder før du vaske såret. Du kan også koke vann fra springen, la den avkjøles og bruke den til å rense ut såret.

Konsultere legen din

Hvis du er usikker på hvilken løsning du skal bruke, ta kontakt med legen din, et medisinsk senter eller sykehus.