Digidexo.com

Hvordan håndtere Parkinsons symptomer

Hvordan håndtere Parkinsons symptomer


Parkinsons sykdom er en kronisk tilstand som fører til et bredt utvalg av symptomer. De kan variere fra stivhet, skjelvinger og tretthet til problemer med å gå eller snakke. Mange av disse symptomene kan forstyrre en persons liv. Selv om Parkinsons ikke kan kureres, kan håndtere symptomene betydelig bedre pasientens livskvalitet.

Bruksanvisning

•  Identifiser de symptomene som skaper størst problemer. Noen Parkinsons sykdom symptomer er bare irriterende, mens andre kan komme i veien for dine daglige aktiviteter og generell fungering. Behandlingen bør fokusere på symptomene som forstyrrer livet ditt mest.

Gjør en avtale med legen din for å diskutere Parkinsons symptomer. Han eller hun kan gi noen forslag og foreskrive medisiner for å kontrollere noen av dem. For eksempel kan amantadin være foreskrevet for å håndtere skjelvinger og tretthet. Levodopa kan bidra til å lette stivhet.

La andre få vite om dine symptomer. For eksempel, hvis du har problemer med å snakke på grunn av Parkinsons sykdom, fortelle andre i begynnelsen av en samtale. Be dem om å være tålmodig hvis du snakker sakte eller trenger å gjenta deg selv fordi dine ord er ikke helt klart.

Juster gang å kompensere for Parkinsons symptomer. The Mayo Clinic antyder beveger seg sakte og setter hælene ned først når du tar dine skritt. Hold rechecking og korrigere din holdning til å sørge for at du står så oppreist som mulig for å oppveie shuffling.

Bruk klær som er enkle å sette på og fest, slik at skjelvinger og stivhet ikke påvirke din evne til å kle. Svette bukser, elastisk linning og slip-on kjoler er gode alternativer. The Mayo Clinic sier at du kan bruke borrelåsene hvis Parkinsons symptomene gjør det vanskelig å administrere knapper.

Tips og advarsler

  • Selv om du kan være i stand til å håndtere din Parkinsons symptomer, vil de forverres over tid. Bli med i en støttegruppe kan hjelpe deg å komme gjennom de mentale utfordringene med å håndtere Parkinsons. Kontakte American Parkinson Disease Association eller National Parkinson Foundation for å finne en gruppe i ditt område.