Digidexo.com

Hvordan leve med Hashimotos sykdom

Hvordan leve med Hashimotos sykdom


Mange mennesker lever med Hashimotos sykdom i flere år uten symptomer. Generelt, de tidlige tegn på sykdommen ligne tegn på aldring og gå ubemerket hen. Når diagnosen Hashimotos sykdom, bør du være i stand til å leve et normalt liv, selv om du må ha rutinekontroller av skjoldbruskkjertelen.

Bruksanvisning

Live med en Hashimotos sykdom Diagnose

•  Finn en god endokrinolog som du stoler på. En endokrinolog spesialiserer seg på hormon tilstander og sykdommer, og kan gjenkjenne symptomene dine. Hun bør også være i stand til å legge merke til minutt endringer i din tilstand.

Delta på hver enkelt avtale at legen setter opp for deg. Nøkkelen til å opprettholde din helse, etter å ha blitt diagnostisert med Hashimotos sykdom, er å overvåke dine skjoldbrusk hormon nivåer.

Plukk opp et eksemplar av Mary Shomon årets «Living Well med Hypotyreose," tilgjengelig på Amazon.com (se Ressurser nedenfor). Shomon tilbyr en guide til å finne leger, velge medisiner og generelt leve med hypotyreose, som ofte er forårsaket av Hashimotos sykdom.

Snakk med legen din om depresjon, som ofte er forårsaket av Hashimotos sykdom. Din depresjon kan også være forårsaket av å ha blitt diagnostisert med en uhelbredelig sykdom eller leve med symptomene på denne sykdommen.

Se alternativ behandling for skjoldbrusk forhold. Mange mennesker får symptomlindring fra yoga, urte kosttilskudd eller akupunktur.

6. Vurder å gjøre hormonerstatningsterapi når nivåene er farlig lavt. En enkel blodprøve vil varsle legen din til underactive skjoldbruskkjertelen.

Unn fysiske symptomer som struma og sprøtt hår. Hvis sykdommen er mindre tydelig for de rundt deg, kan du føle deg bedre om å leve med det.

8. Oppsøk en støtte gruppe eller et nettforum, der du kan snakke med andre som også har blitt diagnostisert med Hashimotos sykdom. Du kan finne støtte og veiledning for å leve med sykdommen. Sjekk Ability.org for støttegruppen informasjon (se Ressurser nedenfor).

Tips og advarsler

  • Hvis Hashimotos sykdom går i familien din, sørg for å la legen få vite. Tidlig påvisning av denne sykdommen vil redusere sjansene dine for å ha det slå inn i en hypothyroid tilstand.
  • Push for en diagnose. Endre leger hvis du må. Mange leger, spesielt i en HMO miljø, overse skjoldbrusk problemer eller ikke tilbyr omfattende terapi. Hvis du opplever symptomer, ikke gi opp å prøve å finne ut hvorfor.
  • Selv etter behandling for Hashimotos sykdom, kan du fremdeles føler tetthet eller bankende i halsen. Chiropractic omsorg kan noen ganger lindre dette.