Digidexo.com

Hva er helsemessige årsaker til tørr hud & Tynning Hair?

Tørr hud og tynt hår kan skje med hvem som helst om deres helse er ikke den beste. Men hvis du er en kvinne som er i perimenopause eller overgangsalder, er du svært sannsynlig å oppleve begge disse forholdene.

Tørr hud

The Mayo Clinic bemerker at tørr hud kan bli resultatet av for mye soleksponering og røyking. Dette kan innsnevre blodårene i ditt ytterste laget av huden, redusere blodstrømmen og tappe huden av næringsstoffer og oksygen. Røyking vil også skade fibrene i huden som gir huden sin elastisitet og styrke.

Forslag

Eldre kvinner ikke skiller ut så mye olje som gjør yngre kvinner, så tørr hud kan oppstå som du alder. Unngå å bruke en sterk såpe og ta lange, varme bad, fordi dette vil gjøre huden din tørr. Bruk en fuktighetskrem over hele kroppen og ansiktet. Dette vil hydrat huden din og eliminere tørrhet.

Andre faktorer

Styr stress, som når ut av kontroll, kan føre til hudproblemer, inkludert tørrhet. Å spise et godt kosthold som inneholder matvarer som er rike på vitamin C og lav på karbohydrater og fett bør også forbedre tilstanden til huden din.

Tynning Hair

Tynt hår kan være et resultat av hormonelle svingninger. Hvis skjoldbruskkjertelen din er ute av kilter, kan dette påvirke dine hormoner og resultere i hår problemer. Hvis du opplever en økning i hormonet testosteron, kan dette resultere i tynt hår og håravfall. Når en kvinne nærmer seg overgangsalderen, hennes progesteronnivået faller fordi hun ikke lenger eggløsning. Når dette skjer, øker kroppens produksjon av androstendion, som har noen mannlige-lignende egenskaper, og dette kan føre til hårtap. Hvis du ikke har nok protein i kosten din, kan det også føre til hårtap.

Telogen effluvium

Fysisk og følelsesmessig stress kan føre til tynt hår, som kan arvelighet og noen medisiner. En tilstand som kalles telogen effluvium kan oppstå som et resultat av et sjokk til systemet forårsaket av en alvorlig infeksjon eller alvorlig sykdom, kirurgi, fødsel, krasje dietter eller en underactive skjoldbruskkjertelen.

Alopecia areata

Noen kvinner opplever en tilstand som kalles alopecia areata, som resulterer i massive hårtap. Dette er en autoimmun sykdom som kan føre til at håret til å falle ut overalt på kroppen, inkludert hodebunnen.