Digidexo.com

Hvor snart kan du begynne p-piller etter fødselen?

Hvor snart kan du begynne p-piller etter fødselen?


Når du velger en prevensjon alternativet, post-gravide kvinner har flere faktorer å vurdere, spesielt hvis de ammer. Som den mest populære formen for reversibel prevensjon, er p-piller et opplagt valg.

Sex etter graviditet

Leger ved Mayo Clinic råder kvinner til å lytte til kroppen sin når det kommer til hvordan snart å ha sex etter fødselen. Det er viktig å la kroppen helbrede og tilpasse seg endringene ved å ha en nyfødt.

Misforståelse

Det er en vanlig misforståelse at hvis en kvinne ammer hun ikke kan bli gravid. Lactational amenoré er en effektiv naturlig prevensjonsmiddel, men det krever en streng fôring tidsplan for sykepleie hver tre til fem timer.

Expert Insight

Ifølge jordmor og kvinners helse omsorg konsulent Pat Sonnenstuhl, ARNP, cnm, MS, "vanlige p-piller kan startes på to uker etter fødselen. Lav dose gestagen kan startes raskere."

Typer

Kvinner rådes til ikke å ta vanlige p-piller (som inneholder både østrogen og gestagen) hvis de ammer. Dette kan redusere mineralinnhold og tilgangen på morsmelk. Leger foreskrive en mini-pille, en progestin-only formulering som ikke påvirker sykepleie.

Advarsler

Den eneste 100 prosent effektiv prevensjon er avholdenhet. Ved hjelp av flere metoder er den beste måten å forhindre graviditet.