Digidexo.com

Hvordan Chart Basal Temperatur

Hvordan Chart Basal Temperatur


Basal kroppstemperatur (BBT) er temperaturen i kroppen din mens du i ro, og holde styr på det kan hjelpe deg å finne den dagen du har eggløsning. Mens hver kvinne er forskjellig i den eksakte dagen hun ovulates, de fleste kvinner har eggløsning rundt samme tid hver måned. Når du har kartlagt dine temperaturer for noen sykluser, vil du begynne å se mønstre i diagrammet, og vet hvor lang tid når du er forventet å eggløsning. Dette hjelper deg å vite når du skal ha samleie for å øke sjansene for unnfangelse.

Hvordan Chart Basal Temperatur

•  Forbered kartlegge materialer natten før du tar ditt første temperatur. Kjøp en basal kroppstermometer og enten bruke diagrammet som følger med det, skrive ut en ut eller lage din egen. Plasser figuren, en penn eller blyant og termometeret på nattbordet i å nå avstand. Hvis det blir mørkt når du våkner opp om morgenen, kan det hende du trenger en lommelykt også.

Still vekker for samme tid hver dag. Velg et tidspunkt som passer deg og at du vil være i stand til å holde seg til for hele menstruasjonssyklusen.

ta temperaturen umiddelbart etter våkner. Ikke snakk, komme seg ut av sengen, spise, drikke eller bruke toalettet før du tar din temperatur.

Spill inn temperaturen på diagrammet under kolonnen for den aktuelle dagen.

Se etter en temperaturskifte. Dine temperaturer vil vise en økning i minst tre sammenhengende dager etter at du har hatt eggløsning. Den første dagen av økningen vil være dagen etter at du har hatt eggløsning, også kjent som en-DPO (en dag tidligere eggløsning). Tidsperioden mellom når du har eggløsning og når neste periode starter er kjent som lutealfasen.

Tegn en coverline for å vise din temperatur skift. En Coverline er en horisontal linje som går på tvers av diagrammet for å vise punktet hvor temperaturene steg og indikerte eggløsning. Start rekke direkte over din høyeste temperaturen i follikkelfasen (tiden mellom når menstruasjonen startet og du eggløsning) og trekke den rett over siden.

Fortsett å kartlegge temperaturen hver morgen på samme tid gjennom syklusen. Når graviditet oppstår, kan du vise en annen temperatur skift rundt tidspunktet for implantasjon, men dette skjer ikke alltid etter unnfangelsen.

Hint

  • Hvis du av og til våkner opp på et annet tidspunkt, fortsatt rekord temperaturen, men skrive et notat om din faktiske wakeup tiden for denne dagen.
  • Unngå å drikke alkohol i dagene før eggløsning. Alkohol kan føre til at temperaturen å stige og negativt påvirke diagram mønster for å finne din eggløsning nøyaktig.
  • Bruk en digital basal kroppstermometer, som de er lettere å lese.