Digidexo.com

Blodgasser i kronisk obstruktiv lungesykdom

Blod gasser gir en avlesning av mengden av oksygen og syre / base-balansen i blodet. Kronisk obstruktiv lungesykdom omfatter emfysem og kronisk bronkitt.

Historie

Kronisk obstruktiv pulmonal sykdom (COPD) påvirker lungene. Blodet går gjennom lungene, plukke opp oksygen og deponering av karbondioksid. Arterielle blodgasser (ABG) Definer systemiske effekter av KOLS.

Identifikasjon

Blodgasser tas fra en arterie i stedet for en blodåre. Veneblod har reist over hele kroppen og frigjort oksygen. Blod viser hvor mye oksygen tilgjengelig for distribusjon.

Funksjoner

Komponenter av blodgasser er partialtrykket av oksygen (evne til oksygen til å bevege seg i blodet) og partialtrykket til karbondioksid (evne til å fjerne karbondioksid).

Betydning

Arterielle blodgasser er en mye dypere uavgjort enn en blodåre og kan kreve lokal lammende av nettstedet for smerte kontroll, ifølge American Thoracic Society.

Funksjon

Oksygen-nivået i blodgassene benyttes som en del av kriteriene i kronisk obstruktiv lungesykdom, for å bestemme behovet for oksygen støtte ifølge pulmonologychannel.com.