Digidexo.com

Effekter av naturlige og kunstig familieplanlegging

Effekter av naturlige og kunstig familieplanlegging


Folk har brukt naturlige og kunstige familieplanlegging metoder for århundrer, fra enkle sporing av deres individuelle fruktbarhet sykluser til spermicider, kondomer, p-piller og enheter. Familieplanlegging omfatter også både mannlige og kvinnelige steriliseringsprosedyrer, så vel som bruken av naturlige familieplanlegging teknikker, slik som fruktbarhets bevissthet.

Natural Family Planning

Naturlig familieplanlegging er basert på fruktbarhet bevissthet, som dreier seg om å spore en kvinnes reproduktive syklus å bestemme dagene i måneden at hun er mest sannsynlig å bli gravid og unngå sex i disse tider. Naturlig familieplanlegging ikke har helse bivirkninger forbundet med kunstige former for prevensjon, men de fleste helsearbeiderne er mindre sannsynlig å anbefale det enn de er bruk av prevensjon og andre kunstig familieplanlegging metoder.

Kunstig Family Planning

Kunstig familieplanlegging innebærer bruk av p-piller, enheter og sterilisering operasjoner. Sterilisering, mens permanent, har den høyeste frekvensen av effektiviteten i svangerskapet forebygging og kan noen ganger bli reversert. Prevensjonsmetoder som for eksempel kondomer og sæddrepende middel kan kjøpes over disk, og har høy forekomst av effektivitet når det brukes riktig. Reseptbelagte prevensjonsmetoder har høyere forekomst av effektivitet, men også muligheten for bivirkninger, inkludert humørsvingninger, vektøkning, intrauterin arrdannelse, blodpropp og slag, avhengig av hvilken type prevensjon metoden og den enkelte.

Medisinske råd

Mange leger og helsepersonell er mer sannsynlig å anbefale kunstig familieplanlegging, på grunn av sin bevist effektivitet. Majoritets leger, men vil også gi råd til pasienter som er interessert i naturlig familieplanlegging metoder. Spør legen din om effekten av både naturlig og kunstig familieplanlegging og deres anbefalinger for deg basert på din helse historie er den beste måten å finne ut hvilken metode som er riktig for deg.