Digidexo.com

Typer av Minipillen Prevensjon

Typer av Minipillen Prevensjon


Mini-piller er syntetiske progesteron-bare piller. De virker ved å påvirke slimet rundt livmorhalsen, som gjør det vanskelig for sædceller å komme inn i livmoren og deaktiverer bevegelse av egg gjennom egglederne. Minipiller er 87 til 99,7% effektiv, noe som er mindre effektive enn p-piller, og mangler en pille øker sjansene for å bli gravid mer enn med p-piller. De ulike typer mini-piller er lik; Forskjellene oppstår det meste i produsentens advarsler og mulige bivirkninger.

Orto Micronor

Laget av samme legemiddelfirmaet som gjorde Ortho Tri-Cyclen (Ortho-McNeil-Janssen Pharmaceuticals, Inc.), har Ortho Micronor vært brukt i 20 år. Den generiske versjonen av denne pillen kalles Errin. Som andre mini-piller, er de trygge for ammende mødre.

Nor-QD

Nor-QD er en annen mini-pille. Den generiske for Nor-QD er Norethindron. Nor-QD bør ikke brukes med barbiturater, penicillin og johannesurt (blant andre medisiner) fordi de lavere Nor-QD effektivitet.

Ovrette

Ovrette har bivirkninger som inkluderer vektøkning, depresjon, trøtthet, kviser, hårtap og reduksjon i bryst størrelse. Ovrette reagerer negativt med noen anti-anfall medisiner, og som med de fleste p-piller, bør brukerne ikke røyke. Den generisk form av Ovrette er Strel.

Microval

Microval er en sugarcoated tablett laget av 30mg av levonorgestrel. Produsenten advarer om at hypertensjon er en mulig bivirkning, som oral prevensjon øker sannsynligheten for sirkulasjonssykdommer. P-piller kan også forstyrre hormonproduksjon, leverfunksjon, glukosetoleranse og blod koagulasjon.