Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på Cushings syndrom

Cushings syndrom er en lidelse forårsaket av høye nivåer av kortisol i kroppen. Kortisol er avgjørende for å hjelpe enkeltpersoner takle stress, men for mye av hormonet kan føre til et vell av problemer i hele kroppen. Kortisol er produsert av binyrene, små cap-lignende kjertler som dekker tuppen av nyrene. Kortisol er også produsert av hypofysen, som ligger nær bunnen av brain.Cushing syndrom rammer menn og kvinner som er oftest mellom 20 og 50 år gamle, og det er antatt å være forårsaket av en overproduksjon av kortisol på grunn en rekke hormonelle eller medisinsk disorders.Learn hvordan å identifisere symptomene på Cushings syndrom for å kunne arbeide hensiktsmessig behandling og for å hindre komplikasjoner slik som de som vanligvis finnes i steroider.

Hvordan identifisere symptomer på Cushings syndrom

•  Se på ansiktet ditt i speilet. Ser det mer runde enn normalt? Dette skiltet kalles ofte en måneansikt og er ledsaget i mange tilfeller av puffy utseende øyne.

Se på huden din. Gjør du synes å være blåmerker enn du brukte til? Er huden din tynne og skjøre utseende? Ser du noen uforklarlige strekkmerker som vises rød eller blå, uten noen åpenbare tegn til vektøkning eller graviditet?

Step på en skala og sjekke vekten din. Cushings syndrom fører ofte en plutselig vektøkning og opphopning av fett, spesielt rundt midten.

Ta hensyn til plutselige endringer i kroppen din. Hvis du er en kvinne, ha din menstruasjonssykluser endringer eller endret på noen måte? Ser du noen vekst av ansiktshår? Slike skilt er også en indikasjon på Cushings syndrom og bør tas opp av din lege.

Vær oppmerksom på dine mentale holdning og atferd. Er du plutselig lider av humør eller følelsesmessige endringer som ikke er forårsaket av stress eller andre åpenbare faktorer? Mange mennesker som lider av Cushings syndrom finne seg økende irritabel og humørsyk uten noen åpenbar grunn.

Hint

  • Risiko for å anskaffe Cushings syndrom øker med langvarig bruk av steroid-type medikamenter samt svulster eller unormal vekst av binyrene eller hypofysen. Hvis du tar slike medisiner eller rusmidler, diskutere mulige bivirkninger med legen din.
  • Venstre ubehandlet, unormale kortisolnivå i blodet kan føre til osteoporose, benbrudd og infeksjoner, tumorvekst og diabetes. Oppsøk lege hvis du eller et familiemedlem har symptomer på Cushings syndrom.