Digidexo.com

Progesteron stikkpille bivirkninger

Progesteron suppositorier (Endometrin) er en resept krem ​​kapselen for innføring i vagina brukes under fertilitetsbehandling så vel som å indusere menstruasjon og for å forhindre overvekst av livmorslimhinnen etter menopause. Til tross for deres effektivitet, progesteron suppositorier utgjøre noen risiko for bivirkninger.

Typer Vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkninger av progesteron stikkpiller inkluderer magesmerter, kvalme, oppblåsthet, forstoppelse, oppkast, tretthet, urinveisinfeksjoner, hodepine, livmor sammentrekninger, hodepine, ømme bryster, humørsvingninger og vaginal blødning.

Prevalens

De mest vanlige bivirkningene av progesteron suppositorier oppstå i 2-12 prosent av pasientene, i henhold til RxList.

Legemiddelinteraksjoner

Andre typer av vaginale stikkpiller, for eksempel de som benyttes for å behandle infeksjoner, gjær kan forstyrre virkningen av progesteron suppositorier eller forårsake en økt forekomst av bivirkninger, ifølge RxList.

Risiko

Bruk av progesteron stikkpiller utgjør en risiko for hjerteinfarkt, blodpropp og slag. Hvis du utvikler tegn til disse livstruende hjerte tilstand som kortpustethet, nummenhet eller smerter i brystet, søke akutt legehjelp.

Betraktninger

Fordi bruken av suppositoriene utgjør en risiko for fødselsskader, unngå bruk av progesteron i løpet av graviditet. Hvis du har en historie med blodpropp, spontanaborter, svangerskap utenfor livmoren, leversykdom eller brystkreft, er legen din ikke sannsynlig å foreskrive progesteron stikkpiller på grunn av deres bivirkninger.