Digidexo.com

Hva er alternativene for testosteronbehandling?

En mangel av naturlig forekommende steroid hormon testosteron kan føre til en rekke fysiologiske forandringer hos menn. I testosteronbehandling, leger administrere syntetiske versjoner av hormonet for å redusere eller reversere disse effektene. Farmasøytiske selskaper produserer testosteron i en rekke former, som hver har fordeler og bivirkninger.

Hva er Testosteron?

Testosteron er et naturlig forekommende steroid hormon som produserer muskel og ben vekst, og fører til maskuline egenskaper. Mangler kan føre til lavere libido, endringer i kroppslige sammensetning (mer fett, mindre muskler), osteoporose, tretthet, depresjon og erektil dysfunksjon.

Hva er Replacement Therapy?

I menn, naturlige produksjon av testosteron toppene i alderen 18 til 25, og etter 25 synker med en hastighet på om lag to prosent hvert år. Dette kan føre til at noen av symptomene på testosteron-mangel som er nevnt ovenfor.

For å motvirke denne effekten av aldring hos menn og økt livskvalitet, leger har begynt å foreskrive testosteronbehandling. Menn over 30 som opplever noen av symptomene på testosteronmangel bør rådføre seg med lege.

Leger kan også foreskrive testosteronbehandling for menn som opplever hypogonadisme (lav sperm produksjon), eller som har testosteronmangel forårsaket av testicular skade eller infeksjon, nyresvikt, kjemoterapi, hypofyse eller hypothalamus skader eller traumer, medfødte tilstander, sarkoidose (en sykdom som inflames lungen og organvevet), eller levercirrhose.

Dosering

I teorien bør regime i testosteronbehandling forsøke å oppnå de nivåer som ville bli produsert naturlig før en mangel. I gjennomsnitt, menn produserer 4 til 7 mg testosteron hver dag, for det meste i morgen.

Fordi det er vanskelig å nøyaktig etterligner den biologiske mønster av naturlige produksjon, i stedet leger skyt å optimalisere testosteron administrering og dosering ved oppnåelse av ønskede fysiologiske fordeler. Disse fordelene kan omfatte økning i bentetthet og / eller muskelmasse (ledsaget av en samtidig reduksjon i kroppsfett), forbedring av mental helse, eliminering av trøtthet, en forbedret følelse av velvære, restaurering av libido og riktig erektil funksjon.

Oral Levering

Ifølge Tulane University Medical Center Doctor Wayne JG Hellström, om lag en tredjedel av amerikanske menn som får testosteronterapi ta oral testosteron. Disse kan svelges som piller eller tabletter (Andriol, Proviron, fluoxymesterone) eller absorbert i munnen av en selvklebende stripe av stoffet holdes mot tannkjøttet (Striant). Mange av disse versjoner er modifisert ved tilsetning av en metyl-gruppe (for å gjøre det vanskeligere for leveren for å bryte dem ned og forlenge deres virkninger), noe som øker hepatotoksisitet av disse pillene (øker sannsynligheten for at de vil skade leveren) .

Intramuskulær injeksjon

Ifølge Hellström, intra-muskulært injeksjoner gir en sikker metode for å levere testosteron under replacement therapy. Disse oljebaserte injiserbare variasjoner (som testosteron enanthate) kan modifiseres ved festing av en estergruppe, noe som forlenger deres aktivitet i kroppen.

Typiske doser variere fra 50 til 400 mg, injiseres en gang hver to eller tre uker. Farmasøytiske selskaper også gjøre en vandig versjon (testosteron suspendert i vann), som må injiseres oftere. Hyppigheten av testosteron injeksjoner kan inntrufne noen pasienter, og det kan også føre til svingninger av seksuell lyst, humør og energinivå.

Trans-Dermal Applications

Leger kan også foreskrive testosteron i form av kremer, spray eller patcher brukes på huden (noen av disse inkluderer Androgel, Androderm og Testoderm). Disse metodene gir effektiv levering av testosteron. Men de kan føre til hudirritasjoner og utslett, og flekkene brukes på pungen kan produsere høye nivåer av dihydrotestosteron (DHT), som kan forårsake mannlig mønster skallethet.