Digidexo.com

Mycotoxicosis & Ulcerøs kolitt

Mycotoxicosis & Ulcerøs kolitt


Inflammatorisk tarmsykdom, eller IBD, er navnet på en gruppe av tilstander som forårsaker betennelse i tarmen. Betennelsen varer lenge og er vanligvis en kronisk tilstand. Ulcerøs kolitt, sammen med Crohns sykdom, er en inflammatorisk tarmsykdom. Det er en link mellom mykotoksiner, som finnes i sopp og ulcerøs kolitt.

Mycotoxicosis

Mycotoxicosis er en tilstand som er forårsaket av eksponering for sopp, typisk gjennom matvarer som har blitt forurenset. Simply, muggsopp produserer mykotoksiner. Selv usett av det blotte øye, er disse giftstoffene inntatt, og deretter inn i kroppen gjennom huden, slimete og luftveiene. Etter at giftstoffene har kommet inn i kroppen, er de i stand til å kolonisere og spre og kan kompromittere immunforsvaret og skade hverdagen prosesser i kroppen.

Mycotoxicosis kan være svært skadelig for menneskekroppen. I noen ekstreme tilfeller, kan eksponering av mykotoksiner forårsake død, men mer vanlig denne eksponeringen kan føre til kronisk sykdom som er et resultat av de skadelige mykotoksiner nyrene og leveren. Skade av immunsystemet og fordøyelsessystemet er også et resultat av eksponering for mykotoksiner.

Symptomer på mycotoxicosis

Det er mange symptomer på mycotoxicosis og det er vanskelig å finne spesifikke symptomer assosiert med denne tilstanden. De fleste av symptomene sentrum rundt luftveiene og inkluderer pustevansker, hoste, tungpustethet, nysing og bihulebetennelse. Mange av symptomene vises som astmatiske symptomer som kortpustethet og svie i lungene. Andre symptomer sentrum rundt fordøyelsessystemet og kan inkludere irritabel tarm syndrom med alvorlig diaré og store kramper.

Andre symptomer inkluderer problemer med å svelge eller kvelning eller brenning i lungene. Flere av de alvorlige symptomer kan påvirke nervesystemet og kan føre til hukommelsestap, hjernetåke, sløret tale og synsproblemer.

Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom som forårsaker kronisk betennelse i fordøyelseskanalen. Det er preget av magesmerter og diaré. Ulcerøs kolitt kan være ødeleggende og noen ganger kan føre til livstruende komplikasjoner. Ulcerøs kolitt vanligvis påvirker bare den innerste slimhinnen i tykktarmen og endetarmen.

Ulcerøs kolitt forårsaker betennelse og sår i tarmen og vanligvis påvirker en sammenhengende del av den indre slimhinnen i tykktarmen begynner med endetarmen. Det er uklart hva som forårsaker ulcerøs kolitt. Noen forskere tror et virus eller bakterier kan utløse ulcerøs kolitt. Fordøyelseskanalen blir betent som kroppen forsøker å bekjempe virus eller bakterier. Forskere mistenker også at genetisk sminke kan spille en medvirkende rolle.

Symptomer på ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt symptomer kan variere, avhengig av alvorlighetsgraden av inflammasjon og hvor det forekommer.

Det er flere tegn og symptomer som kan følge ulcerøs kolitt når det bare påvirker endetarmen, inkludert rektal blødning. Rektal smerte, en følelse av at det haster eller en manglende evne til å flytte innvollene på tross av trang til å gjøre det er et annet symptom. Denne formen for ulcerøs kolitt har en tendens til å være den mildeste. Blodig diaré, magekramper og smerter er symptomer på ulcerøs kolitt som påvirker den nedre delen av tykktarmen og endetarmen. Når hele tykktarmen er berørt, anfall av blodig diaré som kan være alvorlige, magekramper og smerter, trøtthet, og betydelig vekttap er vanlige symptomer.

Fulminant kolitt er en sjelden, livstruende form for ulcerøs kolitt som påvirker hele tykktarmen. Symptomer på fulminant kolitt inkluderer sterke smerter, rikelig diaré, dehydrering og sjokk. Fulminant kolitt bærer risikoen for alvorlige komplikasjoner, inkludert tykktarms ruptur og toksisk megacolon, som oppstår når tykktarmen blir alvorlig oppblåst.

The Connection

Selv om forskning er begrenset, er det mente at inntak av mykotoksiner kan føre til IBD, inkludert ulcerøs kolitt. Mykotoksiner er kjent for å påvirke en rekke vev og organer i menneskekroppen, inkludert tarmkanalen. Selv om den potensielle koblingen mellom de to ikke har vært høyt undersøkt, mykotoksiner indusere tarm endringer som ligner på de som er observert hos mennesker med IBD.