Digidexo.com

Hvordan leve med Alzheimers sykdom

Hvordan leve med Alzheimers sykdom


Omtrent fem millioner amerikanere lever med Alzheimers sykdom. Mens livsstil management gjennom kosthold og mosjon kan bremse fremdriften, planlegging og organisering kan gjøre det lettere å leve med dag-til-dag aspekter av sykdommen.

Bruksanvisning

Opprettholde en sunn livsstil

•  Opprettholde en sunn livsstil og holde seg fysisk aktive gjennom moderat trening og utøvende lys housekeeping oppgaver. Les mer om kosthold og trening på Fisher Center for Alzheimers Research Foundation hjemmeside.

Hold deg mentalt aktiv. Fortsett å jobbe så lenge som mulig etter at du er diagnostisert. Hvis du er pensjonert, holde seg opptatt med husholdning prosjekter og hobbyer. Komplett hjerne-teasers og ordspill, montere puslespill og spille kort og brettspill.

Fortsett å gjøre de tingene du liker og forfølge dine interesser.

Hold deg uthvilt ved å få nok søvn.

Hold deg sosialt aktiv ved å samhandle jevnlig med venner og familie.

Se leger regelmessig og har resepter fylt når foreskrevet.

Få orden

Diskuter langsiktige leve og omsorgsordninger med sine kjære. Forskningshelseinstitusjoner eller trene logistikk for hjemmesykepleien på forhånd.

Ordne for noen du stoler på til å ta avgjørelser for deg hvis du mister denne evnen. Vurdere å gi denne personen fullmakt.

Gjør økonomiske og juridiske ordninger, herunder oppdatere din vilje og Advanced Health Care direktiv. Sørg for at dine forsikringsdokumenter er i orden og at legen din har up-to-date informasjon.

Etablere planer for aktiviteter som medisiner og måltider, og hold deg til den. Planlegging gjør det lettere å spise måltider til rett tid og reduserer risikoen for under- eller over medisinering.

Skrive ting ned. Etikett skuffer og skap slik at du kan finne ting enkelt. List trinn og instruksjoner for dagligdagse aktiviteter.

Har en venn eller et familiemedlem med jevne mellomrom vurdere dine kjøre evner. Alzheimers sykdom kan svekke kjøre dom. Lage alternative ordninger på forhånd ved å stille opp drivere for turer til legen og butikken.

Få hjelp til å leve med Alzheimers

Søk veiledning fra psykologer eller prester. Depresjon og angst er vanlige følelser for de som arbeider med virkningene av Alzheimers.

Bli med Alzheimers støtte grupper og besøk oppslagstavler. Finn lokale støttegrupper gjennom Alzheimers Association nettside.

Tips og advarsler

  • Få frisk luft og solskinn. Sollys kan bidra til å regulere søvnmønster.
  • Diskutere alkoholforbruket med legen din. Alkohol kan forstyrre med medisiner og øke forvirringen.