Digidexo.com

Den gjennomsnittlige økningen av vekt hos voksne

Det virker som som folk alder, vekten øker naturlig som deres kroppsform endringer. Men hvor mye vektøkning er naturlig aldring? Hva er for mye vektøkning, og da kan livsstilsvalg være å klandre for unødvendige ekstra pounds?

Fakta

Ifølge New England Journal of Medicine, voksne opp i vekt over tid, med en gjennomsnittlig vektøkning hos unge voksne fra en halv til ett pund per år. I en studie på voksne i alderen 25-44, kvinner fått omtrent 5,2 prosent av sin kroppsvekt, og menn tjente om lag 3,4 prosent over en 10-års periode.

I deres Journal of Nutrition studie, "Årsaker til Adult vektøkning," Susan B. Roberts og David F. Williamson oppmerksom på at under middels alder voksne opplever vektøkning som resulterer i en dobling av kroppsfett hos menn og kvinner. De hevder videre at selv før fedme problem som vi står overfor i dag, har det alltid vært vektøkning i voksen alder.

Betydning

Signifikant vektøkning som fører til fedme fører til mange helserisikoer. Risiko for hjertesykdom, høyt blodtrykk og hjerneslag økning i folk som er overvektige. I tillegg overvektige mennesker er mer sannsynlig å ha gallestein, lungeproblemer og reproduktive problemer.

Betraktninger

Mens de fleste vektøkning er et produkt av overspising eller stillesittende livsstil, kan andre faktorer også spille en rolle. Hypotyreose og andre hormon problemer, sammen med mangel på søvn kan føre en person til å få vekt. I tillegg er noen medisiner, inkludert de for psykiske lidelser og depresjoner, forbundet med voksen vektøkning.

Behandling

Heldigvis finnes det mange behandlinger tilgjengelig for å bekjempe fedme. Riktig ernæring og trening er et viktig skritt. The Weight Control Information Network anbefaler at alle mennesker får minst 30 minutter med moderat trening hver dag. Sterkt overvektige mennesker kan være kandidater for flere drastiske tiltak, som for eksempel fedmekirurgi.

Forebygging / løsning

Hvis du ønsker å slå ut de pounds før de begynner snikende opp på deg, god ernæring og regelmessig mosjon er viktig, men du bør også sørge for å ta vare på din generelle personlige helse. Deltar regelmessig besøk med legen din (helst årlig) vil hjelpe deg å behandle små helsemessige bekymringer før de blir ute av kontroll. Videre, å finne konstruktive måter å håndtere stress kan redusere sjansen for å bli overvektige.