Digidexo.com

Fetal Infarkt som en årsak til Cerebral Parese

Cerebral parese er en tilstand som skyldes hjerne unormalt og forårsaker sykdommer i hjernen og nervesystemet som påvirker hjernens funksjoner som læring, bevegelse og se. Fetal infarkt kan forårsake cerebral parese under et barns fødsel.

Infarkt

Ifølge Medterms.com, er et infarkt et område av kroppen vev som dør på grunn av mangel på oksygen Fetal infarkt kan føre til at deler av et barns hjerne å mangle tilstrekkelig oksygen under fødsel og føre til cerebral parese, som rapportert av Mayo Clinic.

Andre årsaker

Spedbarn med hjernehinnebetennelse, viral encefalitt og medfødte hjerneforandringer kan utvikle cerebral parese. Strokes før fødselen og alvorlig gulsott kan også føre til cerebral parese.

Risikofaktorer

Premature babyer født mindre enn 37 uker etter unnfangelsen, babyer med en fødselsvekt på mindre enn 5,5 pounds og spedbarn som ble født med føttene først har en større risiko for å utvikle cerebral parese.

Symptomer

Spedbarn med cerebral parese kan ha en forsinket evne til å nå med sine hender, og kan ha sen utvikling av gå, sitte og krypende ferdigheter, ifølge US National Library of Medicine.

Behandling

Legene kan ikke kurere cerebral parese, men de kan anbefale spesialundervisning, fysioterapi eller kirurgi på nervene å lindre smerte for spedbarn med denne tilstanden.