Digidexo.com

Manuka Honey Informasjon

Manuka Honey Informasjon


Manuka honning fra New Zealand har blitt markedsført som en naturlig medisin som kan kurere en myriade av forholdene. Dette er på grunn av sin antibakterielle aktivitet som er overlegen i forhold til andre typer av honning. Selv om ingen pålitelig rangeringssystem er utviklet for å skille mellom Manuka honning av forskjellige kvaliteter, fortsetter det å bli brukt i håp om å kurere noen lidelser.

Hva er Manuka Honey?

Manuka honning er en spesiell type honning som bare finnes i New Zealand. Det er hentet fra manuka busk som vokser naturlig i hele landet. Manuka honning har blitt fremmet som en naturlig medisin for tilstander som magesår, sår hals, forkjølelse, kviser, sår hud, sår, byller, mindre brannsår, trykksår og infeksjoner. Det er også sagt å forbedre helse og generell velvære.

Sammenligning

Ifølge Dr. Peter Molan fra University of Waikato i New Zealand, alle honning er antibakterielt, men Manuka honning er mer effektiv mot noen forhold på grunn av sin høye nivå av ikke-peroksid antibakteriell aktivitet. I motsetning til andre honning, er Manuka honning effektivitet ikke er fortynnet med enzymet katalase som er til stede i det menneskelige legeme. Den antibakterielle aktiviteten fortsetter også selv når de utsettes for varme og lys. Manukahonning ikke trenger fortynning eller konstant oksygentilførsel for å aktivere enzymet som kreves for å frembringe den helbredende virkning. På grunn av disse egenskapene, er manuka honning mer effektivt enn andre Honeys mot bakterier.

Identifikasjon

Ikke alle Manuka honning er skapt like. Bare noen produkter som markedsføres som Manuka honning har den ikke-peroksid antibakteriell aktivitet. Nivået på denne aktiviteten avhenger av ulike manuka plante som det er hentet fra, og andelen av manuka nektar i honning. Siden 1998 har begrepet "aktiv Manuka honning" blitt brukt til å skille honning med ikke-peroksid antibakteriell aktivitet, men i dag er det ofte brukt for å referere til vanlig antibakteriell aktivitet som ofte er til stede i andre typer honning.

Rating System

Det er forvirring om hvordan man skal vurdere nivået på ikke-peroksid antibakteriell aktivitet i en viss manuka honning produkt. Dr. Molan utviklet et rangeringssystem kalt Unique Manuka Factor (UMF), og for en stund det hjalp forbrukerne fastslå effektiviteten av manuka honning er antibakterielle egenskaper. Det har imidlertid blitt kritisert som upålitelig, som tester gjort på samme batch av honning kan gi forskjellige resultater. Andre metoder har blitt oppfunnet, slik måling av Methylglyoxal (MGO) innhold i manuka honning. Per juni 2010 er Bee Products Standards Council i New Zealand også utvikle en ny standard system.

Hvordan bruke Manuka Honey

Du kan høste fordelene av Manuka honning på mange måter. Du kan drikke den til å helbrede mage forhold og fremme generell helse. Du kan også bruke den som et sår dressing og bandasje det over områder av huden med betingelsene du ønsker å helbrede. Manuka honning har også blitt fremmet som en skjønnhet produkt som kan forbedre hudens tone og utseende, og du kan oppnå dette ved å ha ansiktsbehandling med manuka honning.