Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Piriformis syndrom

Isjiasnerven går fra rygg akkord, gjennom gluteus maximus (setemuskelen) og ned på baksiden av hver etappe. Piriformis er en muskel som utgjør en del av rumpeballe. Den kobles femur til bekkenet isjiasnerven kjører under piriformis. Når piriformis blir stramt, sveller eller går inn i spasmer, det setter press på isjiasnerven. Smerten stråler ned på baksiden av låret, og kan gå så langt som foten din. Årsaker inkluderer langvarig sitting og traumer. Trapper, løpe, gå og sitte kan gjøre det verre. Specialized kirurgi vanligvis botemidler.

Bruksanvisning

•  Vurdere muligheten for piriformis syndrom hvis du føler smerte, nummenhet eller prikking i baken muskel eller i låret. Spesielt vurdere det hvis det har vært mindre traume til rumpe regionen. Leger har en tendens til å diagnostisere slike smerter som forårsaket av en spinal disk problem. Dette er vanligvis årsaken, men ikke alltid.

Cross piriformis syndrom av listen av muligheter hvis smertene går opp til korsryggen. Piriformis syndrom går ikke så langt opp.

Nevn piriforis syndrom med legen din. Isjias er en vanlig diagnose, men piriformis syndrom er det ikke. Hvis legen er klar over piriformis syndrom, kan du ende opp med å få en ryggoperasjon som ikke gjør noe for problemet ditt.

Be om magnetisk resonans neurography, som er en svært nøyaktig metode til å diagnostisere piriformis syndrom. Regelmessige MR kan ikke vise nervevev.

Resort til MR eller CT-skanning for hensikten med en differensialdiagnose dersom utstyret ikke er tilgjengelig for en MR neurography. Den bestemmer om det er en svulst eller cyste trykke på isjiasnerven, eller hvis en spinal brokk er kilden. Slike skanner kan også bidra til å anerkjenne asymmetri i piriformis muskelen, noe som er et kjennetegn på piriformis syndrom.

Tenk piriformis syndrom hvis du hadde lavere ryggoperasjon, men smerten i baken og ben (e) ikke avtar. Leger er ofte motvillige til å diskutere situasjonen når en operasjon har sviktet, slik at du kan ha til å ta initiativ i å foreslå det.

Tips og advarsler

  • Prøv å redusere sukkerinntak, hvis testene avslører ingenting galt med isjiasnerven. Noen har funnet lindring ved å holde blodsukkernivået stiger. Noen har også funnet hjelp gjennom stretching. Se link video i Resources for en foreslått tøyningsøvelser. Hvis strekningen gjør smerten gå bort, dette går en lang vei å støtte diagnosen piriformis syndrom.