Digidexo.com

Chinese Cure for Ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en alvorlig sykdom med betennelse i tykktarmen og nedre tarmen som krever øyeblikkelig legehjelp. Ifølge Mayo Clinic er det ingen kjente botemidler av ulcerøs kolitt, men det finnes en rekke farmasøytiske behandlinger som tar sikte på å redusere betennelse og gi lindring fra noen av de symptomer som diaré og magesmerter. Nylig har mange mennesker som lider av ulcerøs kolitt slått til tradisjonell kinesisk medisin (TCM) for alternative behandlinger eller botemidler for denne lidelsen.

Historie

TCM er en mangefasettert healing modalitet som inkluderer karosseri terapi, som akupunktur, samt utstrakt bruk av urte kombinasjoner og kostanbefalinger. TCM utviklet over mange århundrer i det gamle Kina, og er basert på en filosofi som omfatter ideen om at sykdommen er forårsaket av blokkeringer og feilfunksjoner av energibanene i kroppen. Dette har ikke blitt bekreftet av vitenskapen, selv om noen av protokoller har blitt undersøkt i kliniske studier med noen positive resultater.

Typer

Kinesiske behandlinger av ulcerøs kolitt inkluderer både kosttilskudd og urteterapi. Ifølge acupuncture.com, probiotika, nattlysolje og psyllium skall kan være gunstig for dem som lider av ulcerøs kolitt. Ifølge Subhuti Dharmananda, Ph.D, direktør for Institutt for tradisjonell medisin i Portland, Oregon, er den kinesiske urte formel Jianpiling en velprøvd behandling for ulcerøs kolitt.

Effekter

I en studie utført av kinesiske forskere Chen ZS, Zhang ZQ, og Nie ZW på Military Hospital i Harbin, Kina og publisert i tidsskriftet Zhong Xi Yi Jie Han Za Zhi i august 1990, ble Jianpiling testet på rotter med ulcerøs kolitt. Jianpiling ble funnet å ha anti-diaré, anti-infeksjon og vev helende egenskaper, så vel som evnen til å senke kropps anti-nivåer forbundet med ulcerøs kolitt.

Funksjon

Jianpiling er laget av urter Astragalus, Codonopsis, Atractylodes, Angelica, stekt Ginger, lakris, Peony, Saussurea, Mume, catechu og Corydalis. Ifølge Dharmananda, er denne kombinasjonen tradisjonelt brukt som et middel for milt klager, som er ansvarlig for de fleste tarmsykdommer, inkludert ulcerøs kolitt.

Teorier / Spekulasjoner

Teorien bak kinesisk kosttilskudd og urte behandling for ulcerøs kolitt er at milten qi er nødvendig for å opprettholde helsen til tarmen, ifølge Dharmananda. Han anbefaler også enkel kombinasjon av ginseng og Astragalus å behandle ulcerøs kolitt.