Digidexo.com

Oral nevropatisk smerte Disorder

Nevropatisk smerte er ofte et resultat av skade på nerveender eller sentralnervesystemet i kroppen din. Oral nevropatisk smerte lidelse er spesifikk for nerve smerter oppleves i munnen. Årsakene til denne spesielle lidelse er brede og kan tilbakeføres til et bredt spekter av sykdommer og skader på nerveendene finnes i munnen. Behandling for oral nevropatisk smerte lidelse inkluderer bruk av medisiner.

Om

Oral nevropatisk smerte lidelse er en meget spesifikk type smerte i munnen. Ifølge Dr. Mariella Padilla, Dr. Glenn Clark og Dr. Robert Merrill, skriver i Journal of American Dental Association (JADA), kan nevropatisk smerte være et resultat av en rekke forskjellige plager og skader på nerveender. Som et resultat, er nerveendene stadig avfyring og sende smerte gjennom det sentrale nervesystemet.

Årsaker

Dr. Padilla og hennes kolleger tyder på at det finnes en rekke forskjellige sykdommer som kan føre til oral nevropatisk smerte lidelse. Disse inkluderer kreft, diabetes, HIV / AIDS og systemisk lupus. I tillegg kan skader på ansiktet eller munnen utløse oral nevropatisk smerte. Skade på perifere nerveender kan resultere i nervene som forsøker å reetablere de Nevron trasé, som kan resultere i smertefulle opplevelser. I tillegg, som kroppen forsøker å forynge fra skadelige resultatene av sykdommer som diabetes og lupus, kan nerveender brann tilfeldig, potensielt skaper ekstreme smerter.

Symptomer

Ofte symptomer på oral nevropatisk smerte lidelse faller inn i to kategorier - svie og prikking og nummenhet. Ifølge Dr. Padilla og hennes kolleger, er brennende følelse oppleves som om huden eller slimhinnene i munnen har blitt smertelig brent av en kjemisk. Denne brennende følelse kan ekspandere utenfor av munnen til leppene og huden umiddelbart ved siden av munnen. Nummenhet og kribling kan også bli opplevd direkte i munnen eller på huden direkte rundt munn og lepper.

Behandling

Ifølge Dr. Padilla og hennes kolleger, en gang en diagnose av oral nevropatisk smerte lidelse har blitt gjort, er den primære metoden for behandling gjennom medisinering. Det finnes flere metoder for levering av medisiner, inkludert aktuelle analgetika, som deaden smerter i det berørte området. Analgetika kan leveres via dermal patcher som er spesielt utviklet for å brukes i munnen, eller aktuell kremer. Medisinert tyggegummi og godteri er også en annen metode for å levere medisiner som adresserer den unike nervesmerter av oral nevropatisk smerte lidelse.

Prognose

Ifølge Dr. Padilla og hennes kolleger, behandling og prognose langsiktig for personer med oral nevropatisk smerte lidelse har økt over de siste årene. I stor grad dette skyldes bedre forståelse av hvordan smerte fungerer i kroppen og hva som utløser smertefulle nevropatisk smerte symptomer. Som medisiner og medisinering leveringssystemer har bedret seg, så har langtidsbehandling av denne smertefulle lidelsen.