Digidexo.com

Prostate Cancer Endelige Symptomer

Prostatakreft er en ganske langsom voksende form for kreft som utvikles i løpet av prostata, som er en reproduksjons kjertel i hann-legemet. Denne formen for kreft utgjør vanligvis et problem for menn i en eldre alder, rundt 50 og oppover, da dette er den tiden av livet at de unormale cellene kan begynne å utvikle. På grunn av naturen av sykdommen, er en mann med prostatakreft mer tilbøyelige til å dø av noe helt annet, selv alderdom. Men, det er fortsatt noen endelige symptomer knyttet til mer avanserte stadier av kreft.

Urinering

En økning i vannlating (nemlig behovet), problemer med vannlating eller smerter mens urinering er et symptom som vil mest sannsynlig være tilstede under hele utviklingen av kreft, selv i sluttfasen.

Blod

Mange menn med prostatakreft kan legge merke til blod i urinen hans. Dette kan eller ikke kan være ledsaget med smerter eller problemer med vannlating.

Smerte

De fleste menn med prostatacancer avansert stadium vil lide av en viss mengde av smerte, vanligvis isolert i bekkenregionen, men kan være til stede i lårene, rygg eller ribbe.

Tap av appetitt og vekt

Ofte, særlig i avanserte stadier av prostatakreft, en mann vil typisk oppleve både et tap i matlyst og vekt.

Kvalme

Ofte følger tapet i appetitt, kan en mann oppleve symptom på kvalme. Dette kvalme kan også føre til oppkast.

Fatigue

De fleste former for kreft vil dele denne spesielle symptom, siden sykdommen svekker mennesker.