Digidexo.com

Hvordan Forklar Gjesper & Hikke

Hvordan Forklar Gjesper & Hikke


Årsakene til hikke og gjesper ofte virke mystisk, og faktisk forskerne ikke fullt ut forstår hvordan og hvorfor vi gjesper og hikke, eller hvilken hensikt disse handlingene tjene. Dette kan gjøre å forklare dem vanskelig. Selv om forskerne ikke vet alt om hikke og gjesper, de vet at både hikke og gjesper er refleks reaksjoner. Vi gjør dem uten å tenke, som reaksjon på signaler fra forskjellige nerver. Den britiske avisen The Times melder nettet at noen forskere mener at hikke og gjesper kan også være restene fra en tidligere fase i vår utvikling.

Bruksanvisning

•  Forklar at hikke og gjesper er autonome refleksreaksjoner. Kroppene våre hikke og gjesp som svar på noen form for stimulans. I tilfelle av hikke, ubehag eller luft i magen eller spiserøret bevirker nerver i de områder til å sende signaler forårsaker at membranen til å trekke seg sammen. Dette får oss til å inhalere raskt og hikke. Gjesping kan utløses av lave nivåer av oksygen, noe som fører til nerver til å sende signaler som gjør oss inhalerer dypt.

Pek på mellomgulvet og forklare at membranen bidrar til å trekke luft inn i lungene våre, og skyve den ut igjen. Hikke er forårsaket når membranen blir irritert. Når membranen er irritert, betyr det ikke beveger seg jevnt. Det spasmer, forårsaker luft å jag inn i halsen. Som denne luften treffer stemmen boksen, hikke deg. Forklar at å spise for fort, tar i for mye luft med maten eller puste uregelmessig kan alle forårsake hikke.

Drøft hvordan, ifølge en artikkel i The Times, peker forskerne på La Salpêtrière i Paris ut at amfibier og fisk hikke for å flytte vann over gjellene. De teoretisere refleks kan være igjen fra vår utvikling fra vannlevende organismer. Barne pattedyr kan bruke denne refleksen til å trekke melk fra sine mødre.

Påpek at det er flere teorier om hvorfor vi gjesper. Gjesping kan bidra til å bringe mer oksygen i blodet. Det kan hjelpe å strekke lungene og redusere tretthet. Det kan også bidra til å distribuere et stoff som holder lungene skikkelig smurt, ifølge KidsHealth.org. Forskere vet ikke om noen eller alle av disse teoriene er riktige.

Demonstrere at gjesping er smittsomt. Gjespe dypt foran en gruppe mennesker. Andre personer i rommet bør begynne å gjespe, også. Påpek at forskere ved Birkbeck College, The Times rapporterer, tror gjesping utviklet seg blant pattedyr som sjimpanser som et signal til andre at yawner var sliten og det var noen andres tur til å holde utkikk.