Digidexo.com

The Cure for diabetes

Diabetes er en medisinsk tilstand som oppstår når kroppen ikke produserer nok insulin, eller når kroppen blir motstandsdyktig mot insulin. Insulin produseres av bukspyttkjertelen, en kjertel i det endokrine systemet, for å hjelpe prosessen sukker inntatt i kroppen som mat. Insulin forvandler sukker til brukbar energi. Individer som lider av type 1 diabetes lider av en autoimmun tilstand hvori de hvite blodlegemer i immunsystemet feilaktig angripe de insulinproduserende celler i bukspyttkjertelen. Personer som lider av type 2 diabetes lider av en ervervet resistens mot insulin. Begge typer kan alvorlig påvirke kvaliteten på livet til pasienten, og det er ingen kur for diabetes. Det finnes imidlertid en rekke effektive behandlingstilbud som kan bidra til å opprettholde en positiv livskvaliteten for pasienter med diabetes.

Gastric Bypass

Det nærmeste du kommer en kur for diabetes er gastric bypass operasjon. Gastric bypass kirurgi er en vekt-tap prosedyre for personer som er sykelig overvektige. Det hjelper oppmuntre vekttap ved å fjerne en betydelig del av magesekken og tykktarmen. Dette begrenser mengden mat som kan være effektivt fordøyd av pasienten. Den ekstreme vekttap forårsaket av gastric bypass kirurgi kan være nok til å reversere type 2 diabetes. Det er imidlertid viktig å merke seg at dette ikke er ansett som en kur for tilstanden, men mer presist en måte å sende sykdommen i remisjon.

Insulin Therapy

Personer som ikke kvalifiserer for gastrisk bypass kan finne en rekke andre behandlingstilbud som kan arbeide effektivt for å behandle og administrere symptomer på både type 1 og type 2 diabetes. En av de mest vanlige behandlinger er insulin terapi. Insulin blir injisert direkte inn i pasientens blodstrøm. Dette injisert insulin (noen ganger kalt eksogen insulin) utfører samme funksjon som den som produseres naturlig insulin i bukspyttkjertelen (noen ganger kalt endogen insulin) og kan bidra til å hindre en oppbygging av blodsukkeret.

Reseptbelagte medisiner

Pasienter som lider av type 2 diabetes vanligvis bruker en serie med foreskrevet medisiner for å administrere deres tilstand. Disse legemidler, ofte tatt i kombinasjon med hverandre eller insulinbehandling, effektivt kan behandle diabetes ved å stimulere insulinproduksjonen i bukspyttkjertelen, redusere koketiden av sukkerarter, og bistå i assimilering av blodsukkeret. Dessverre er disse foreskrevet medisiner er ikke effektive i behandling av type 1 diabetes.

Ernærings Treatment

Et annet behandlingsalternativ som kan bidra til å gjøre diabetes en levelig tilstand er å opprettholde en diett lav på komplekse karbohydrater og sukker. En av de beste måtene å håndtere begge typer diabetes er å konsumere en høyere andel av magre proteiner, grønnsaker og fiberrik mat i stedet for brød, hele korn, og behandlet sukker. Denne type diett bidrar til å holde blodsukkeret på et moderat nivå og kan hindre toppene i glukose.

Livsstil Behandlinger

Et sentralt element i forvaltningen av diabetes er en livsstil som inkorporerer trening. Trening bidrar til å holde både vekt og blodsukker på riktig nivå, og kan dette kan hjelpe pasienter med type 1 og type 2 diabetes administrere deres tilstand effektivt. For type 2 diabetes, en livsstil som inkluderer minst 30 minutter med kardiovaskulær aktivitet om dagen kan også redusere avhengigheten av insulin og andre medisiner.