Digidexo.com

Carpenter Bee Sting Reaction

Carpenter Bee Sting Reaction


Carpenter bier ser veldig lik humler, men har en skinnende svart magen i stedet for en hårete, svart og gul en. De hule i tre for å bruke som en hekkeplass, som kan inkludere tre i hjemmene, noe som gjør dem en potensiell trussel for mennesker. Stikket av en snekker bee kan potensielt føre til en livstruende reaksjon som kalles anafylaksi. Reaksjoner på bie stikk varierer fra individ og mengden gift administrert. Det er viktig å forstå de mulige reaksjoner, slik at du kan få hjelp umiddelbart hvis det er nødvendig.

The Sting Process

Mann snekker bier er som regel mer aggressiv mot mennesker enn kvinner, men de er ikke utstyrt med Politiagentene. Kvinner er i stand til å stikke, men vanligvis ikke gjøre det med mindre direkte provosert, som de er ikke på langt nær aggressive som menn. Når de svi, men det kan være ganske smertefullt.

Venom Kjemisk Make-up

Bee venom er ganske komplisert i forhold til gift av andre insekter, så som veps. Det inneholder mye protein, nemlig mellitin, som antas å være ansvarlig for allergiske reaksjoner, ifølge Thor Lehnert av Bioenvironmental Bee Laboratory. Den inneholder også histamin og flere enzymer som er ansvarlige for resten av det humane reaksjonen, inkludert svellingen, spre og smerte av brodden.

Normal reaksjon

I noen som ikke er allergisk mot bier, vil reaksjonen mest sannsynlig bare være en lokalisert hevelse rundt stikket området. Mengden av svelling vil variere avhengig av hvem som er stukket og hvor mye venom ble injisert. Noen mennesker, men ikke teknisk allergisk, vil være mer følsomme for en brodd enn andre. Hevelsen kan være nesten ikke-eksisterende eller ta opp en stor del av det berørte området. Det vil også mest sannsynlig være assosiert med rødhet hevelsen.

Normal behandling

Kjøtt mørsalt, som deretter har enzym Papain i det, vil bryte ned proteinene i giften til å avlaste brodd effektene raskt. Kortison, som er en anti-inflammatorisk, vil også gi lindring for smerte og hevelse. For mer alvorlige reaksjoner som ikke er anafylaktisk, kanskje en dose av et antihistamin være gunstig. Et eksempel på denne reaksjonstype ville være renner eller elveblest over hele kroppen, uten å miste evnen til å puste normalt. Dessuten vil et kaldt omslag på stikket området hjelpe smerten.

Anafylaksi

Anafylaksi er en livstruende allergisk reaksjon som resulterer i tap av luftveiene, noe som gjør det umulig å puste fullt. Hvis denne type reaksjon fortsetter, kan det resultere i et fullstendig tap av luftveiene, sjokk og muligens død. For å bli allergisk mot bie gift, må du har vært utsatt minst en gang før. Den første eksponering introduserer den utenlandske gift for kroppen din, og kroppen din avgjør at det er farlig. Neste gang kroppen utsettes, angriper den giften med histaminer og andre kjemikalier, som forårsaker alvorlig reaksjon. Hvor lang tid som dette tar, varierer avhengig av den enkelte og den spesifikke forekomst. Du kan reagere etter en time en gang, og etter bare fem minutter en annen gang. Andre symptomer foruten tap av frie luftveier omfatter hele kroppen elveblest, kløe og hevelse.

Anafylaksi Behandling

Adrenalin er den mest effektive og raskeste behandling for en allergisk reaksjon på bie stikk. Dette kommer vanligvis i form av en injeksjonsinnretning som kalles en Epi-penn. Mange mennesker som er alvorlig allergisk mot bier bære en Epi-penn med dem uansett hvor de går, slik at de kan administrere den umiddelbart hvis stukket. Hvis det ikke er epinefrin tilgjengelig, kan et antihistamin gis så lenge allergisk person kan fremdeles svelge. Dette vil fungere mye tregere, og det er fortsatt viktig å få vedkommende til sykehuset så raskt som mulig.