Digidexo.com

Gorski er Substance Abuse Theory

Gorski er Substance Abuse Theory


Terrance Gorski, president i Cenaps Corporation og forfatter, er involvert i programmer for å hjelpe rusavhengige i tilfriskning unngå tilbakefall. Cenaps står for Center of Applied Sciences, som gir opplæring og konsultasjon for forebygging av tilbakefall.

Definisjon

Gorski teori definerer tilbakefall som "progressive prosessen med å bli så dysfunksjonell i utvinningen at selvmedisinering med alkohol eller narkotika virker som et fornuftig valg."

Komponenter

Det er fem komponenter til Gorski metode: Assessment, identifisere faresignaler, administrerende faresignaler, planlegging utvinning, og trening for tidlig intervensjon for tilbakefall.

Funksjon

Metoden hevder at intellekt bør være fremtredende enn følelser i en rusavhengig. Gorski inkorporerer begrepene Anonyme Alkoholikere med profesjonell rådgivning og terapi for narkomane utsatt for tilbakefall.

Klinisk Model

Gorski kliniske modellen innebærer vurdering og behandling planlegging; rådgivning for fornektelse ledelse, forebygging av tilbakefall, primær rehabilitering og dual lidelser; og forebygging av tilbakefall terapi og avhengighet frie smertebehandling.

Kritikk

Ifølge en september 2000 artikkel i Journal of Studies on Alcohol and Drugs, trenger Gorski modell mer vitenskapelig gransking.