Digidexo.com

Tegn og symptomer på Cushings sykdom

Når kroppen blir utsatt for forhøyede nivåer av kortisol over en forlenget periode, kan Cushings syndrom utvikle seg. Cushings syndrom kalles også hyperkortisolisme. De høye nivåer av kortisol kan komme fra visse medisiner, eller det kan være et resultat av kroppens produksjon av et overskudd av kortisol.

Vanlige tegn

For mye kortisol produserer noen svært vanlige tegn på at Cushing er sannsynlig. Disse inkluderer en avrundet ansikt, et brak som vokser mellom skuldrene og mørke strekkmerker utviklings over hele huden. Sannsynlig, hvis en person har Cushings, han vil også ha høyt blodtrykk, muligens diabetes og kunne lider av noen bentap.

Symptomer

Det er vanlige symptomer som vanligvis er til stede med Cushings, som tretthet og utmattelse, svakhet i musklene, rødme i ansiktet, vektøkning primært rundt midjen og øvre rygg, blåmerker lett, heles, overdreven kroppshår, depresjon og angst, kviser, tap av seksuell lyst, erektil dysfunksjon og kronisk hodepine.

Vanlige misdiagnoses

Tegn og symptomer på Cushings sykdom kan se ut som mange andre lidelser og sykdommer. Cushings sykdom fører til alvorlige anfall av depresjon, så det er ganske vanlig for en lege å overse de andre symptomene og bare diagnostisere pasienten med depresjon. Men det er også mulig å misdiagnose Cushings med schizofreni fordi Cushings fører ofte vrangforestillinger og paranoia.

Kortisol

Cushings syndrom er en uvanlig hormonforstyrrelse. Forårsaket av høye nivåer av kortisol, bør de som utsettes for høyt kortisol sjekkes for Cushing regelmessig. Kortisol er et nødvendig hormon som produseres naturlig i binyrene. Det hjelper kroppen i å håndtere stress fra sykdom, kirurgi og sykdom. Det er også ansvarlig for å opprettholde blodtrykket; den styrer metabolismen av fett, proteiner og karbohydrater. Det hjelper også kardiovaskulær funksjon.

Svulster

Mer enn halvparten av Cushings pasienter blir diagnostisert fordi de har ikke-kreftsvulster i hypofysen som produserer store mengder kortisol. Svulster som er tilstede i de adrenale kjertler eller lunger kan også være årsaken til Cushing. Flere kvinner enn menn vil utvikle Cushings, og det er mest vanlig hos personer 20 til 50 år gammel.