Digidexo.com

Spinal stenose Symptomer for pasienter

Spinal stenose er en tilstand der ryggmargen smalner (stenose betyr innsnevring). Stenose kan oppstå i ethvert område av ryggen eller flere områder samtidig. Symptomer på denne tilstanden kan variere fra milde og enkelt kontrolleres med smertestillende medikamenter til mer alvorlige tilfeller som krever kirurgi, ifølge det medisinske teamet ved Mayo Clinic (se Ressurser). Hvis du vil vise en eller flere av symptomene på spinal stenose, gjøre en avtale med legen din for å få det sjekket ut.

Leg Cramps

Et område av stenose kan forårsake klem nerver, som igjen bidrar til smerter og kramper. Ubehaget i bena er vanligvis verre når du går eller står.

Utstrålende smerter

Smerter som stråler i hele ryggen og hoftene eller rundt skuldrene og nakken er i samsvar med spinal stenose. Plasseringen av smerte, avhenger av området hvor man har en innsnevring av ryggraden.

Nummenhet

Nummenhet, prikking og til og med en brennende følelse kan alle være symptomer oppleves av spinal stenose pasienter.

Balanse Vanskeligheter

Stenose og press på ryggvirvler i nakken kan påvirke din følelse av balanse. Tripping, følelsen off-center og fallende i tillegg til smertene dine kan alle være symptomer på stenose.

Inkontinens

Svært alvorlige tilfeller av spinal stenose kan komprimere nerver som kontrollerer blæren og tarmfunksjonen. Inkontinens kan noen ganger være blant de symptomene du opplever.