Digidexo.com

Om forsinket tilheling og Diabetes Symptomer

Diabetes er en alvorlig sykdom som påvirker kroppens respons på insulin. I tillegg til de primære virkninger av diabetes, har mange diabetikere svekket sårheling, som kan presentere ytterligere risiko.

Identifikasjon

Diabetes er et sett av metabolske forstyrrelser. Vanligvis begrepet "diabetes", når det brukes alene, refererer vanligvis til diabetes mellitus, som kjennetegnes av søt urin. Dette er på grunn av et overskudd av glukose i blodet, og ikke alle av hvilke kan bli filtrert ut av nyrene, noe som fører til noen er til stede i urin. Diabetes mellitus er på grunn av problemer med insulin.

Typer

Det er to typer av diabetes mellitus. Den første, type I, er på grunn av en manglende evne av øyceller i bukspyttkjertelen til å produsere insulin. Type II diabetes er preget av motstand mot endogent produserte insulin. Siden insulin er kritisk i opptaket og regulering av glukose i blodet, begge typer føre til økt blodsukker.

Advarsel

Hver gang en diabetiker får et kutt på deres foten kan presentere en alvorlig komplikasjon. Diabetiske sårene er den vanligste komplikasjon av diabetes, og den er beregnet til å forekomme i 15% av alle diabetikere. Diabetiske fotsår kan bli infisert med koldbrann og kan føre til amputasjon av de berørte lem.

Effekter

Grunnen til at diabetiske fotsår er så farlig skyldes forsinket sårtilheling. Det er mange årsaker til dette --- primære ene er perifer neuropati, hvori pasienten har redusert følsomhet i de perifere nerver. Det er også en mangel på vekstfaktorer, kjemikalier som regulerer blodkarvekst, så vel som visse immunceller som er nødvendig for effektivt å helbrede såret.

Forebygging / løsning

Den beste måten å unngå alvorlige komplikasjoner er å sørge for at diabetikere inspisere føttene så ofte som mulig. Enhver form for fot snitt kan behandles med en rekke teknikker, inkludert administrering av vekstfaktorer for å forsøke og øke hastigheten for sårheling respons. Fjerning av sykt og infisert vev kan også fremskynde prosessen. Mer nylig har det vært en bevegelse for å injisere cellene som er nødvendige for sårheling direkte på fotulcerering hos diabetikere.